České banky jsou zdravé, shodují se ekonomové

Český finanční trh je zdravý a kapitálově dostatečně silný. Na 9. ekonomickém fóru Zlatá koruna se na tom shodli přední čeští ekonomové. Na konferenci rozebírají rizika, kterým musí český finanční trh čelit a také reformy, které postupně představuje vláda.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na fóru Zlatá koruna vystoupil i viceguvernér ČNB Vladimír Tomšík

Na fóru Zlatá koruna vystoupil i viceguvernér ČNB Vladimír Tomšík | Zdroj: ČTK

Viceguvernér České národní banky Vladimír Tomšík připomněl, že český bankovní systém má velmi dobrý kapitálový základ a české banky splňují kritéria kapitálové přiměřenosti víc než dobře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z ekonomického fóra Zlatá koruna se přihlásila Naďa Bělovská

Půjčky jsou v Česku momentálně kryty vklady klientů dokonce ze 130 procent. To je podle ČNB jedno z nejvyšších čísel v Evropě.

Na dobré kondici finančního trhu se shodují prakticky všichni přítomní ekonomové. Hůře se jim hledají společné názory například na změny ve stavebním spoření nebo na návrhy penzijní reformy.

Igor Maňour, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme