Česko může čerpat na povodně peníze z Evropské unie

Peníze z Evropské unie na pomoc oblastem postiženým srpnovými povodněmi jsou na cestě. Okamžitě k dispozici bude během několika dní 35 a půl miliónu eur. Podpisem finančních memorand to dnes v Praze potvrdil šéf delegace Evropské komise u nás Ramiro Cibrian.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

euro

euro | Foto: Evropská komise

Celkem Evropská unie pomůže našim oblastem postiženým srpnovou povodní částkou 41,5 miliónu eur. Pětatřicet a půl miliónu je k dispozici okamžitě "Lze provádět platby a mohou začít konkrétní práce," potvrdil Ramiro Cibrian. Dalších šest by mělo přijít z evropských fondů v příštím roce.

Také Jana Hendrychová z centra pro zahraniční pomoc ministerstva financí potvrzuje, že vítězné projekty, které budou placeny právě z těchto peněz, mohou startovat. "Dnes už víme, které jsou vybrané projekty, a tam může financování začít prakticky okamžitě," uvedla Hendrychová.

Dalších 200 až 300 miliónů eur od Evropské unie je stále ve hře. právě o tuto částku z fondu solidarity stále usilujeme.

Martin Hromádka, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme