Křetínského CMI pokračuje v expanzi na mediálním trhu. Zvětšila svůj podíl v německé ProSiebenSat.1

Skupina Czech Media Invest, kterou spoluvlastní český podnikatel Daniel Křetínský, téměř zdvojnásobila svůj podíl v německé televizní a rozhlasové společnosti ProSiebenSat.1 na 10,01 procenta z 5,51 procenta. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na zprávu ProSiebenSat.1.

Tento článek je více než rok starý.

Berlín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéf Sparty Daniel Křetínský

Šéf Sparty Daniel Křetínský | Foto: Filip Jandourek

Německá společnost rozhodnutí Czech Media Invest (CMI) přivítala. Podle její mluvčí svědčí zvýšení investice o dobré strategii firmy.

Le Monde mapuje situaci v Křetínského českých médiích, píše o posunu k provokativnějším tématům

Číst článek

CMI oznámila investici do ProSiebenSat.1 loni v říjnu, kdy koupila podíl zhruba 4,07 procenta. Uvedla tehdy, že jde o první krok v nové strategii, která spočívá v nákupu minoritních akciových podílů v evropských mediálních společnostech.

Křetínskému patří v CMI poloviční podíl. Dalšími spolumajiteli jsou Patrik Tkáč se 40 procenty a Roman Korbačka s deseti procenty. Křetínský a Tkáč loni podnikli prostřednictvím své investiční skupiny EP Global Commerce (EPGC) neúspěšný pokus o převzetí německé obchodní firmy Metro.

CMI vydává v České republice čtyři deníky a několik desítek časopisů. Je rovněž vlastníkem rozhlasových stanic v Česku a v Rumunsku. Od roku 2018 je skupina CMI také majitelem několika francouzských tiskových periodik, koupila i podíl v prestižním deníku Le Monde.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme