Evropská unie zruší od Nového roku dovozní omezení na čínský textil

Brusel zruší od 1. ledna 2008 dovozní omezení na textilní zboží z Číny. Dohodla se na tom Evropská komise s čínskými zástupci s tím, že množství dovezeného textilu bude bedlivě sledovat. Evropa je nyní největším odběratelem čínského zboží.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

textil na tržnici

textil na tržnici | Foto: Marián Vojtek

Před dvěma lety zavedla Evropská unie omezení dovozu čínského textilu, který decimoval evropské výrobce. Kvóty na dovoz levného čínského textilu na konci letošního roku vyprší. Francie je chtěla prodloužit, ale neuspěla.

Podle jednoho z mluvčích Evropské komise, v příštím roce nahradí obchodní omezení společný monitoring vývoje dovozu. Ten nemá omezit dovoz textilu z Číny, ale má zajistit, aby čínský textilní export zcela nezahltil evropský trh. Dohodu musí ještě definitivně potvrdit Evropská komise a členské státy unie.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme