Bitcoin pokořil hranici 21 000 dolarů a blíží se listopadovým hodnotám. Posilují i další kryptoměny

Nejpopulárnější kryptoměna bitcoin v sobotu vystoupala nad úroveň 21 000 dolarů (přes 465 000 Kč). Kryptoměna posiluje díky optimismu, že inflace ve Spojených státech dosáhla vrcholu a bitcoin svého dna, napsala agentura Bloomberg.

Tento článek je více než rok starý.

Spojené státy Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační fotografie bitcoinu.

Nejpopulárnější kryptoměna bitcoin v sobotu vystoupala nad úroveň 21 000 dolarů (ilustrační foto) | Zdroj: Reuters

K růstu kryptoměn též pomohla čtvrteční zpráva, že se právníkům podařilo zajistit pět miliard dolarů, které patřily zkrachovalé kryptoměnové burze FTX.

Kolem 7.30 SEČ se bitcoin podle specializovaného webu CoinDesk prodával zhruba za 20 894 USD, a za uplynulý den tak přidával necelých 11 procent. Za posledních 24 hodin bitcoin vystoupal až na 21 237,15 dolaru.

Blíží se hodnotám, kolem kterých se pohyboval před propadem z 10. listopadu.

Zpevňují i další kryptoměny. Druhá největší kryptoměna ether přidává kolem deseti procent. Dále roste mimo jiné cardano nebo dogecoin.

Meziroční růst spotřebitelských cen ve Spojených státech v prosinci zpomalil na 6,5 procenta z listopadové hodnoty 7,1 procenta.

Míra inflace se tak snížila šestý měsíc za sebou a dostala se na nejnižší úroveň od října 2021, ukázala čtvrteční zpráva amerického ministerstva práce.

Vzhledem k tomu, že kryptoaktiva rostou po zprávě o vývoji inflace, „korelace mezi pohybu kryptoměn a makroekonomických dat v dohledné době nezmizí,“ konstatoval Sean Farrell, který ve společnosti Fundstrat zodpovídá za strategii kryptoaktiv.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme