První velká značka smartphonů opustí trh. V červenci uzavře LG Electronics divizi s mobilními telefony

Jihokorejská společnost LG Electronics uzavře svou ztrátovou divizi výroby chytrých mobilních telefonů. Rozhodla o tom v pondělí správní rada firmy. LG Electronics se tak stane první velkou značkou smartphonů, která zcela opustí trh, uvedla agentura Reuters.

Soul Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Divize LG Electronics s mobilními telefony končí (ilustrační foto)

Divize LG Electronics s mobilními telefony končí (ilustrační foto) | Foto: Steve Marcus | Zdroj: Reuters

Ukončení výroby firma předpokládá v červenci. Po téměř šesti ztrátových letech, které společnost připravily o zhruba 4,5 miliardy dolarů (asi 100 miliard korun), se chce nyní LG soustředit na výrobu součástek pro elektromobily a chytrých spotřebičů, uvedla firma v prohlášení.

Ohebné displeje nebo průhledné televize. V Las Vegas začal největší veletrh elektroniky a IT na světě

Číst článek

LG nyní drží desetiprocentní podíl na trhu chytrých mobilních telefonů v USA a přístroje této značky jsou oblíbené i v domovské Jižní Koreji. Na globálním trhu smartphonů má ale jen dvouprocentní podíl.

Firma byla podle organizace Strategy Analytics ještě v prvním čtvrtletí 2013 třetím největším výrobcem smartphonů na světě.

Loni ve třetím čtvrtletí už ale podle dat společnosti Counterpoint nebyla ani mezi prvními sedmi, neboť se před ni dostali čínští výrobci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme