‚Dárek k narozeninám Pražského jara.‘ Exkluzivně vystoupí berlínští filharmonikové

V úterý skončil 74. ročník největšího tuzemského festivalu vážné hudby, Pražského jara. Jeho ředitel Roman Bělor ale již ve středu pro Český rozhlas potvrdil exkluzivní hosty, kteří dorazí na jubilejní 75. ročník příští rok – berlínské filharmoniky. Mimořádný koncert bude podle Bělora „dárkem k narozeninám Pražského jara“.

Exkluzivně Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Berlínští filharmonici.

Berlínští filharmonici. | Foto: Michele Tantussi | Zdroj: Reuters

„Mimořádný a oslavný koncert 7. května, 75. ročník, bude před festivalem hostovat orchestr Berlínských filharmoniků s šéfdirigentem Petrenkem jako dárek k narozeninám Pražského jara,“ řekl Českému rozhlasu ředitel Pražského jara Roman Bělor.

Berlínská filharmonie patří mezi přední světové orchestry. Svoji vynikající pověst získala zejména v době působení legendárního dirigenta Herberta von Karajana (v letech 1954 až 1989).

Orchestr má mezinárodní složení hráčů, kteří jsou vybíráni v náročných konkurzech, kde je kladen důraz na to, aby byl obsazen hudebníky světové kvality. Má velmi široký repertoár, s těžištěm v hudbě německých velikánů klasicismu a romantismu.

Michaela Vetešková, cen Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme