Liga bude poprvé bez Baníku i Sigmy. Budou nám chybět, přiznává zlínský manažer Grygera

Už jen desítky hodin zbývají do začátku nového ročníku první fotbalové ligy, který bude hned z několika důvodů výjimečný. Třeba i přeskupením sil na východě republiky. Po padesáti letech totiž scházejí v nejvyšší domácí soutěži najednou oba největší a historicky nejúspěšnější kluby severní Moravy a Slezska, Baník Ostrava a Sigma Olomouc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci FC Baník Ostrava

Fanoušci FC Baník Ostrava | Foto: Baník Ostrava

Chorál „Baníčku, my jsme s tebou“ teď budou zpívat fanoušci ve druhé nejvyšší soutěži. Stejně jako popěvky olomoucké Sigmy. Nová sezona začíná bez dvou tradičních klubů a na Moravě dochází k novému rozložení sil.

Vývoj je to postupný, protože fotbal v Ostravě i v Olomouci v posledních letech z různých důvodů nekvetl. „Olomouc i Baník pořád považuji za velké silné týmy, které se budou chtít co nejrychleji bránit. Všem nám tam budou trošku chybět,“ přiznává jeden z manažerů prvoligového Zlína Zdeněk Grygera.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejvyšší fotbalová soutěž bude bez tradičních účastníků z Olomouce a Ostravy. Roli moravského lídra může převzít Zlín

Ze ztráty regionálního konkurenta by sice mohl mít, ale nemá radost. „Ubudou šlágry s Baníkem a moravská derby se Sigmou. Tyhle zápasy z Moravy odpadnou, takže doufám, že se vrátí zpátky,“ věří bývalý úspěšný reprezentant.

Vysoké návštěvy teď budou zažívat lidé na druholigových stadionech, a jak jsme už po sestupu ostravského Baníku na zjišťovali, může to přinést kromě fanouškovského prožitku i spoustu pořadatelských starostí.

Novým generální partnerem fotbalové ligy je ePojisteni.cz

Číst článek

To severomoravské kluby v nejvyšší domácí soutěži mohou vycítit šanci zaplnit pozici regionálních jedniček. „Trošku jsem nad tím přemýšlel. Chtěli bychom si upevnit pozici pravidelného účastníka v první lize,“ říká opatrně Zdeněk Grygera.

Sám si dobře pamatuje, jak málo stačí k tomu, aby klub svou solidní pozici celkem rychle vyklidil. Fotbalisté Zlína byli nejpříjemnějším překvapením loňského podzimu, ale po několika nevydařených výsledcích na jaře najednou bojovali o záchranu.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme