Zbraně nalezené na palestinské ambasádě byly prý darem od představitelů bývalé ČSSR

Zbraně nalezené na palestinské ambasádě byly zřejmě darem od tehdejších představitelů Československa. Palestinská strana to uvedla v prohlášení, které zaslala policii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní auto před budovou budoucího palestinského velvyslanectví v Praze

Policejní auto před budovou budoucího palestinského velvyslanectví v Praze | Zdroj: ČTK

Policie už také obdržela první znalecké posudky ze zkoumání trezoru a zbytků výbušniny.

„Jedná se o posudky z oboru chemie, mechanoskopie a fyzikální chemie, se kterými se v tuto chvíli seznamujeme. Nutno zdůraznit, že se jedná o závěry pouze několika z celé řady zadaných znaleckých expertíz,“ řekl Českému rozhlasu mluvčí policie Tomáš Hulan.

„Součástí vyšetřovacího spisu je čerstvě i prohlášení palestinské strany zaslané pražské policii, v kterém je mimo jiné uvedeno, že Palestinci zbraně obdrželi jako dar od tehdejších představitelů ČSSR,“ oznámil Hulan.

Trezor v rezidenci palestinského velvyslance v pražském Suchdole vybuchl na Nový rok. Diplomat Džamál al-Džamál pak v nemocnici zraněním podlehl.

Česká policie vyšetřuje incident jako smrt z nedbalosti. Na místě zajistila dvanáct neregistrovaných zbraní.

Tereza Janouškovcová Bartůňková, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme