Na start superkombinace v Kitzbühelu se postaví tři Češi

Nejmenší zájem bývá na prestižní adrese Světového poháru v rakouském Kitzbühelu o závod v superkombinaci. Také je oproti slalomu a sjezdu nejméně dotovaný. Ale pro české lyžaře je právě dnešní klání složené ze superobřího slalomu a jednoho slalomového kola tím nejzajímavějším, co kitzbühelské zastavení nabízí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank

Ondřej Bank | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Právě v testu z lyžařské všestrannosti cítí největší šanci uspět, mívají lepší výsledky než v ostatních disciplínách a díky tomu mohou nastoupit ve třech.

Jedním z nich je Martin Vráblík, který už chtěl před touto sezónou se závodním lyžováním skončit, ale nečekaně ho oslovil sponzor a získal peníze na přípravu i motivaci startovat na olympijských hrách v Soči.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na start superkombinace v Kitzbühelu se postaví tři Češi

„Největší šanci na umístění do první desítky mám v kombinaci. Už od Vánoc jsem všechno směřoval na závod ve Wengenu a myslím, že se mi to vyplatilo,“ říká patnáctý v superkombinaci z loňského mistrovství světa, který v této sezóně zatím startoval v jediném závodě Světového poháru a ve zmíněném Wengenu získal body za 23. místo.

Kromě Vráblíka se postaví na start i Kryštof Krýzl a Ondřej Bank. Ten skončil ve Wengenu šestnáctý i přes slalomovou jízdu bez chráničů holení a před olympijskou superkombinací na Hrách v Soči je pozitivně naladěný.

„Cítím to dobře, ale jde pouze o jeden závod, kombinací je bohužel málo. Tahle superkombinace bude trochu paskvil, ta klasická bude už jen v Soči,“ připomíná Bank nedostatek závodu.

Superobří slalom začne kvůli přívalu nového sněhu až v 13:15, slalom se pojede pod umělým osvětlením od 18 hodin. Ani jeden z Čechů se nemusí na kopec hnát příliš brzy, nejlepším startovním číslem je Bankova dvaasedmdesátka.

Jan Kaliba, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme