Biatlonisté a běžci na lyžích představili nové kombinézy v národních barvách

První čeští olympionici už se chystají na odlet do Soči. Biatlonisté a běžci na lyžích si kromě oficiální olympijské kolekce podle námětu Alfonse Muchy zabalí také závodní kombinézy, které se vracejí k českým národním barvám. Biatlonisté totiž v posledních sezonách nastupovali v pestrobarevném modelu, běžci zase v kombinaci černé se zelenou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonisté a běžci na lyžích v nových olympijských kombinézách.jpg

Biatlonisté a běžci na lyžích v nových olympijských kombinézách.jpg | Foto: ČOV

Na obou kombinézách pro olympiádu je nejvýraznější bílá barva, na biatlonové kombinéze se pak různě doplňuje a překrývá s červenou a modrou, to model běžců na lyžích je konzervativnější.

Jeho vrchní část dresu je totiž skoro celá bílá, jen rukávy jsou komplet modré a kalhoty pro změnu červené. Doplňuje ho malý český státní znak, který odkazuje k dobám minulým.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Suchan a Michaela van Erne představili v Odpoledním radiožurnálu nové kombinézy českých olympioniků

Českým reprezentantům se nové závodní kombinézy líbí. „Je lepší než ta, co byla doteď. Nemám ráda zelenou, takže je pro mě tahle určitě lepší,“ směje se Eva Brabcová-Nývltová.

Zatímco muži řeší hlavně funkčnost, materiál a tak dále, ženy hodně zajímá i samotný vzhled kombinéz - a to i důvodu, který by popravdě muže ani nenapadl. „Aby to holky moc nerozšiřovalo a chtěly bychom vypadat hezky,“ pokračuje Brabcová-Nývltová, přestože bílá její podmínku o nerozšiřování nesplňuje.

Minulé dresy v kombinaci zelenožluté a černé jsou hlavně dílem peněz. „Musíme vyjít vstříc našemu partnerovi," přiznává šéf běžeckého úseku Svazu lyžařů Čestmír Srkbek.

První olympionici odletí do Soči, mezi nimi i Sáblíková se Soukalovou

Číst článek

"Letošní model byl v zelenožluté kombinaci. Připomínali jsme Brazilce, ale snad ty výkony nebyly, jako měli Brazilci na běžkách. Doufám, že tahle národní kombinéza se lvíčkem na prsou nám přinese úspěch,“ říká Čestmír Skrbek.

Pokud nové kombinézy úspěch svým nositelům přinesou, nebude díky nim sporu o tom, z jaké země jejich nositel je.

Michaela van Erne, Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme