Tisíce motoristů v Královéhradeckém kraji stále nemají nový řidičský průkaz

Pětina řidičů z Hradce Králové má stále řidičské průkazy, kterým skončila platnost na konci roku. Více než dva tisíce lidí teď tak riskuje pokutu, pokud usednou za volant.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

řidičský průkaz

řidičský průkaz | Foto: Alena Palečková

Podle Petra Černohlávka z královéhradeckého odboru dopravy si už ale řada z nich pro nové řidičské průkazy ani nepřijde.

„Myslím si, že v největším počtu jsou to řidiči, kteří už svůj řidičský průkaz pro ježdění potřebovat nebudou. Ať už je to vzhledem k věku nebo k nějakým zdravotním komplikacím, a nebo třeba je to i ten důvod, že se nenacházejí na území České republiky,“ dodal Černohlávka.

Některé řidiče ale motivuje k výměně řidičského průkazu až kontrola hlídky dopravní policie.

„Pak když přijdou k nám, tak hlavně aby měli fotku, šli do místa trvalého pobytu na svoji pověřenou obec a poplatek 50 korun,“ řekla Dana Horáčková z vrchlabského městského úřadu. Řada starších lidí si ve Vrchlabí pro nový průkaz nepřišla. Tito řidiči se podle úředníků rozhodli, že už za volant neusednou.

Nikola Bojčev, Lucie Valášková, Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme