V boji s nezaměstnaností má pomoci příspěvek od státu, je čtyřikrát vyšší

Od začátku února mohou firmy žádat o příspěvek 200 tisíc korun za každé nové pracovní místo. Týká se to oblastí, kde je nezaměstnanost nejvyšší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úřad práce (ilustrační foto)

Úřad práce (ilustrační foto) | Foto: Vladan Dokoupil

Bruntálsko a Karvinsko. To jsou okresy v Moravskoslezském kraji, kterých se štědřejší státní pomoc od začátku února týká. Firma, která se tady usadí a vytvoří pracovní místo aspoň na pět let, dostane 200 tisíc korun, což je čtyřikrát více než dříve.

„Chystáme hned několik míst pro průmyslové zóny," prozrazuje bruntálský starosta Petr Rys ze Starostů a nezávislých. Právě dnes kvůli tomu jede na schůzku se zástupci Czechinvestu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nezaměstnanosti na Bruntálsku natáčel Martin Knitl

„Pokud by se nám podařilo získat jakéhokoliv investora, tak budeme jenom rádi a samozřejmě s ním budeme velmi intenzivně spolupracovat," dodává dále.

Že je nezaměstnanost velký problém, je cítit i z lidí v centru Bruntálu. Práce je málo a hlavně teď v zimě, kdy není možné si přivydělat třeba na poli nebo v lese. Nový investor je ve hvězdách. „Snad konečně přijde," usměje se starší muž.

„Je hodně nezaměstnaných, řekl bych až moc," dodává další.

Na Bruntálsku momentálně na jednu pracovní šanci připadá téměř 70 nezaměstnaných.

Martin Knitl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme