Výhrůžka rakouským olympionikům, v Soči prý budou uneseny dvě sportovkyně

Rakouský olympijský výbor dostal dopis s pohrůžkou, že během zimní olympiády v jihoruském Soči budou uneseny dvě jejich sportovkyně - sjezdařka Bernadette Schildová a skeletonistka Janine Flocková.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rakušanka Marlies Schildová slaví triumf ve slalomu v Záhřebu

Rakušanka Marlies Schildová slaví triumf ve slalomu v Záhřebu | Zdroj: ČTK

Informaci, kterou zveřejnil nejprve server krone.at s tím, že dopis přišel zřejmě z Ruska, potvrdil agentuře APA generální tajemník rakouského výboru Peter Mennel. Média ale mylně informovala o hrozbě vůči Marlies, starší ze sester Schildových.

"Je pravda, že jeden dopis přišel. V pondělí byl ve schránce na dopisy. Okamžitě jsme informovali spolkový kriminální úřad, který zahájil vyšetřování," sdělil Mennel agentuře. Obě sportovkyně už byly o dopise informovány.

Marlies Schildová byla překvapená, že se o výhrůžce dozvěděla až z médií. Nakonec se ale ukázalo, že anonym vyhrožuje její sestře Bernadette. Druhá ze závodnic zmíněných v dopise, čerstvá mistryně Evropy ve skeletonu Janine Flocková dnes odletěla s olympijskou výpravou do Soči.

Německy psaný výhrůžný list prověřují rakouské úřady společně s těmi ruskými. Přímo v Soči by na bezpečnost obou závodnic měly dohlédnout i příslušníci speciální jednotky rakouské policie Cobra.

Islamističtí povstalci pohrozili útoky během olympiády v Soči, které leží na západním okraji převážně muslimské oblasti severního Kavkazu. Olympijské výbory některých evropských zemí a Spojených států dostaly v lednu v souvislosti se zimní olympiádou teroristické výhrůžky.

ČTK, Vojtěch Berger, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme