Šafářová v Seville prochladla, do Fed Cupu možná nezasáhne

Tenistka Lucie Šafářová onemocněla a její start v utkání 1. kola Fed Cupu ve Španělsku je nejistý. Česká výprava se už musela vypořádat s neúčastí jedničky Petry Kvitové, a pokud by Šafářová skutečně nenastoupila, odehraje zápas s trojicí Zakopalová, Hlaváčková a Záhlavová-Strýcová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová skončila na turnaji v Tokiu ve čtvrtfinále

Lucie Šafářová skončila na turnaji v Tokiu ve čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletá Šafářová prochladla během tréninků v chladném počasí a drobném dešti.

"Ulehla do postele a budeme doufat, že se dá do víkendu dohromady," řekl kapitán tenistek Petr Pála na facebooku českého fedcupového týmu.

Pála do Sevilly náhradu za nemocnou tenistku nepovolá, k utkání si vystačí s již nominovanými Klárou Zakopalovou, Barborou Záhlavovou-Strýcovou a Andeou Hlaváčkovou. "Kdyby se Lucka neuzdravila, tak i tak máme dost silný tým. Síly budou vyrovnané, očekávám na kurtu velké boje a musíme se na to připravit s Luckou i bez Lucky," vysvětlil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ze Sevilly informuje reportér ČRo Jaroslav Plašil

Nejen s nepříznivým počasím se ale tenistky ve španělské metropoli musí vyrovnat. Zápasy se budou hrát na měkké a hodně pomalé antuce.

České reprezentantky navíc nejsou antukovými specialistkami, o to těžší tak bude čelit domácím hráčkám, které oranžový povrch preferují.

Fedcupové utkání začíná v sobotu, kdy jsou od 12:00 na programu úvodní dvouhry, nedělní dvouhry a čtyřhra začínají v 10:30.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme