Úpravy na poslední chvíli. Typickým neduhem olympijských her jsou ty v Soči už proslulé

Přímořské Soči i horská oblast Krasnaja Poljana se zaplňují olympijskými hosty. Den po dni je více i samotných sportovců, plní se jimi stadióny, ale i vesnice, kde budou někteří z nich skoro měsíc bydlet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Horečné úpravy na poslední chvíli jsou zatím typickým jevem ZOH v Soči

Horečné úpravy na poslední chvíli jsou zatím typickým jevem ZOH v Soči | Zdroj: ČTK

"Líbí se nám tu. Máme pěkný apartmán, jsme spokojení. Malinko tu ale ještě bojujeme s kuchyní, protože neodtéká dřez, takže ho máme zalepený, abychom ho nepoužívali. Co se týká nábytku, tak je apartmán vybaven výborně," popisuje běžec na lyžích Martin Jakš jeho olympijský příbytek.

Byt 2+1 obývá s Alešem Razýmem, Lukášem Bauerem a Jiřím Magálem. A protože jich je tolik, našel Martin Jakš ještě jednu věc, která by snesla vylepšení. "Neztratil by se tu ještě jeden záchod. Někdy tady bude fronta," usmívá se.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sportoviště v Soči už stojí, horečné úpravy na poslední chvíli jsou ale v Soči na denním pořádku

Koupelnu si ale Martin Jakš mohl pochvalovat - voda jim teče, a to se dá možná v místních poměrech považovat i za nadstandard. Skutečný luxus, jako například vířivku, ani nevyžaduje. "Na tu můžeme dojít do hlavní budovy," vysvětluje.

To čeští biatlonisté závadu pro očistu našli, ze sprchy jim tekla jen studené voda. A i když jsou odolní, vyřešil Jaroslav Soukup situaci, kdy se chtěl po tréninku umýt, poněkud skromněji. "Chtěl jsem to zkusit, nakonec jsem si umyl jen nohy, nic víc."

Výstavba vysílacího studia pro olympijské hry připomíná jednu velkou skládačku

Číst článek

Nabízela by se ale alternativa. Hned u vstupu do obytné zóny olympijské vesnice je venkovní a ideálně vyhřívanou vodou naplněný bazén.

"Ruku jsem si tam vymáchala, ale zaplavat bych si nešla. Bála bych se, abych nebyla nemocná," svěřila se biatlonistka Veronika Vítková.

Sportovci mohou ve vesnici využít i jiná lákadla. Knihovnu (většinou však s ruskými texty), místnost s videohrami nebo tělocvičnu.

"Je nádherná, ale řekli nám, že balón nám dají až za dva dny, tak jsme tam chvíli stáli a stáhli to na dvě hodiny, nám se ovšem tak dlouho čekat nechtělo. Prostě Rusko, demonstrují sílu. U nás by to bylo přesně naopak, balóny by byly, ale tělocvična ne," smál se Ondřej Moravec.

Tomáš Kohout, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme