V Soči se představila první Češka. Pančochová přímo do finále neprošla

Rozpačitý vstup do olympijských her má za sebou česká výprava. Šárka Pančochová krátce po jedné hodině zahájila českou účast v Soči, do finále slopestylu ale nepostoupila a musí jet nedělní semifinále.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Pančochová skáče při kvalifikace slopestylu

Šárka Pančochová skáče při kvalifikace slopestylu | Zdroj: ČTK

Třiadvacetiletá rodačka z Uherského Hradiště se ke své první jízdě spustila krátce po jedné hodině po poledni. Předvedla těžké triky na překážkách, ale hůře jí vyšel dopad po prvním skoku skvěle provedený obrat o 720 stupňů ji po první jízdě zaručil slušný bodový zisk.

Skvělý výkon naopak předvedla Američanka Jamie Andrsonová. Jako úplně první ze všech slopestylistek předvedla výkon, za který dostala od rozhodčích více než 90 bodů a o její účasti ve finále se nedalo pochybovat.

Doplatila na taktiku

Ve druhém kole kvalifikace dala Pančochová, v reakci na chyby svých soupeřek přednost taktické jízdě. Hlavním cílem bylo nezranit se a připsala si pouhou polovinu bodů v porovnání s prvním kolem.

Taktika se ale Češce vymstila. Američanka Karly Shorrová jela až po české reprezentance, ve druhém kole předvedla lepší jízdu a odsunula Pančochovou na páté, nepostupové místo. Ta tak v neděli ráno středoevropského času bude bojovat o zbylá místa ve finále.

Do finále přímo nepostoupila, Pančochová to bere jako výhodu

Číst článek

Česká naděje startovala jako pátá ve druhé kvalifikační skupině, měla tedy o něco více času, než její soupeřky z prvního várky kvalifikace, která začala hodinu před polednem. Z ní si postup zajistily Švýcarka Deregunsová, Australanka Brightová, Kanaďnka Brienová a Finka Rukajariová.

Z druhé skupiny je doplní Rakušanka Anna Gasserová s nejlepším výkonem dne, Američanky Andersonová a Shorrová a Švýcarka Elena Koenzová.

Trať v parku extrémních sportů Roza Chutor ale ukázala i svou odvrácenou stránku. Nejtěžší pád z první skupiny postihl Norku Kjersti Buaasovou, která si po nehezkém pádu poranila rameno a trať opustila v doprovodu ošetřovatelů.

Zimní olympijské hry Soči 2014 - grafický profil sportovní disciplíny slopestyle | Foto: ČTK

XXII. zimní olympijské hry v Soči:
Snowboarding, slopestyle - kvalifikace:
Muži: 1. Parrot (Kan.) 97,50 b., 2. Tonteri (Fin.) 95,75, 3. Sandbech (Nor.) 94,50.
Ženy: 1. Gasserová (Rak.) 95,50, 2. Andersonová (USA) 93,50, 3. Derungsová (Švýc.) 87,50, ...9. Pančochová (ČR) 77,75 - pojede v neděli semifinále.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme