Tenistky trápí ve Španělsku zima, podle kapitána Pály se nemělo hrát

Českou fedcupovou reprezentaci trápí ve Španělsku nejen absence Petry Kvitové. Vypořádat se hráčky musejí i s nepřízní počasí. Déšť a nízké teploty možná vyřadí ze hry i Lucii Šafářovou, jenž měla Kvitovou nahradit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Petr Pála radí Andree Hlaváčkové

Kapitán Petr Pála radí Andree Hlaváčkové | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

„Je to hrozný, že to Mezinárodní tenisová federace vůbec povolila, protože jsme hráli opravdu v zimě,“ postěžoval si Českému rozhlasu kapitán týmu Petr Pála, který s tenistkami v Seville trénuje.

Podmínky na otevřeném kurtu hráčky přímo ohrožují„ Je to s ohledem na zdraví hráček. Přijedou a chtějí hrát FED Cup, čehož si cením. Tohle jsou klacky pod nohy, protože následují další dva velké turnaje,“ připomíná nehrající šéf obhájkyní trofeje.

Český tým na jihu Španělska postihlo počasí různými rozmary. „To, že prší, se může stát kdekoli, ale s ohledem na teploty to neměli vůbec povolit, když je možnost, že ta zima bude,“ hledá viníka Pála.

I při případné absenci Lucie Šafářové kapitán nehodlá porovnávat náhradnici. Hrály by Klára Zakopalová, Barbora Záhlavová-Strýcová a Andrea Hlaváčková. Na pomalé antuce se dají očekávat hodně vyrovnané souboje.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme