První zlato v Soči vybojoval Američan Kotsenburg ve slopestylu

Premiérovým vítězem v nové olympijské disciplíně slopestyle se stal americký snowboardista Sage Kotsenburg, jenž zároveň získal první zlato na zimních hrách v Soči. Pro stříbrnou medaili si dojel Nor Staale Sandbech, bronz bere Kanaďan Mark McMorris.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sage Kotsenburg během skoku při finále disciplíny slopestyle

Sage Kotsenburg během skoku při finále disciplíny slopestyle | Zdroj: Reuters

Kotsenburg se ve čtvrteční kvalifikaci neprobojoval mezi osm přímých postupujících do finále, a v sobotu tak musel absolvovat semifinále. Možná i proto se mu v prosluněném Extreme Parku ve středisku Roza Chutor vydařila první jízda, za kterou od rozhodčího dostal 93,50 bodu.

Marit Björgenová ovládla skiatlon. Vrabcová-Nývltová dojela jedenáctá

Číst článek

Další medailisté mohou za stupně vítězů naopak děkovat druhým finálovým jízdám. Druhý Staale Sandbech celkově ztratil na prvního Američana 1,75 bodu, bronzový Mark McMorris byl o další tři body horší.

Bez cenného kovu vyšel z olympijského závodu velký favorit, Kanaďan Maxence Parrot. Vítěz lednových X-Games v Aspenu a nejúspěšnější muž z kvalifikace skončil pátý.

V startovním poli chyběl hvězdný Shaun White. Slavná americká ikona snowboardingu upadla v tréninku a zaměřila se na obhajobu zlata v U-rampě.

XXII. zimní olympijské hry v Soči:

Snowboarding:


Muži - slopestyle:
1. Kotsenburg (USA) 93,50 b., 2. Sandbech (Nor.) 91,75, 3. McMorris (Kan.) 88,75, 4. Thorgren (Švéd.) 87,50, 5. Parrot (Kan.) 87,25, 6. Nicholls (Brit.) 85,50, 7. Piiroinen (Fin.) 81,25, 8. Kadono (Jap.) 75,75, 9. Toutant (Kan.) 58,50, 10. Morgan (Brit.) 39,75.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme