Torzo českých hokejistů v Soči vyhlíží posily z NHL

Osm statečných zatím brázdí led olympijské haly Balšoj. Řeč je o české hokejové reprezentaci. Víc hráčů zatím trenér Alois Hadamczik k dispozici nemá. Pro dva brankáře, tři obránce a stejný počet útočníků to znamená jediné - intenzivnější trénink. A také větší vytížení než při olympijském turnaji.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká hokejová reprezentace zatím v Soči trénuje jen v osmi hráčích

Česká hokejová reprezentace zatím v Soči trénuje jen v osmi hráčích | Zdroj: ČTK

Například Jiří Novotný bývá stálicí v Hadamczikově výběru během sezony, podobné je to v jeho případě i v dresu pražského Lva v Kontinentální lize. Po příletu zámořských posil si bude muset zvyknout na menší prostor na ledě.

„Když jsem viděl jména v nominaci, tak mi bylo jasné, že spadnu do kategorie těch více defenzivnějších hráčů. Nemám s tím ale žádný problém,“ svěřil se rodák z Pelhřimova.

Přehrát

00:00 / 00:00

Torzo českých hokejistů v Soči vyhlíží posily z NHL

Ví, že vrchol sezony není o jediném utkání. „Bude se hrát více zápasů a mohou přijít změny,“ myslí si světa z roku 2010.

Zlatou medaili z německého šampionátu má i obránce Michal Barinka. Se zapojením zámořských hokejistů musí počítat s tím, že na ledě stráví jen minimum času. Dokáže se smířit i s rolí diváka.

„S tím sem člověk jel, ale i kdybych hrál dvě minuty za zápas, tak se budu snažit odvést maximum. Když budu sedět v hledišti, tak budu klukům co nejvíc fandit,“ tvrdí opora extraligových Vítkovic.

Samotnou přípravu ovšem tato skutečnost neovlivní, za každých okolností se trénuje na sto procent. „Člověk musí být připravený, neví, co se stane,“ podotýká Barinka.

U hokejistů musí na OH fungovat týmový duch, shodují se Šlégr s Ručinským

Číst článek

Na tréninku zatím torzo reprezentace dostává zabrat. Je hodně intenzivní. „V osmi hráčích se toho moc dělat nedá, ale dostáváme se do toho. Já osobně se cítím lépe než včera,“ má jasno Novotný.

Naopak i po zapojení hokejistů z NHL bude mít možnost prodat své zkušenosti dvaačtyřicetiletý Petr Nedvěd, který se těší zejména na Jaromíra Jágra a Aleše Hemského.

„Jsou to kluci, s kterými jsem v kariéře strávil nějaký čas. Na ně se těším nejvíc, ale většinu kluků znám. Vytvoříme vynikající partu a dobrou atmosféru, což ale vychází zejména z dobrých výsledků,“ říká Nedvěd.

Čeští hokejisté vstoupí do olympijského turnaje ve středu 12. února zápasem proti Švédsku.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme