K české hokejové reprezentaci se v Soči připojili hráči z NHL

Čeští hokejisté už mohou na olympiádě v Soči trénovat v kompletním složení. K osmičce evropských hráčů se po příletu ze zámoří přidalo sedmnáct hokejistů z NHL. Ještě před prvním tréninkem se někteří podělili o své dojmy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Národní tým při tréninku. Zleva Lukáš Krajíček, Tomáš Kaberle, Roman Červenka a Petr Nedvěd

Národní tým při tréninku. Zleva Lukáš Krajíček, Tomáš Kaberle, Roman Červenka a Petr Nedvěd | Zdroj: ČTK

„Let byl v pohodě, celý jsem ho prospal. Odlétali jsme v sedm hodin večer a přiletěli jsme ve tři odpoledne. Poté jsem si na hodinku s Ondrou (Palátem – pozn. red.) lehnul a trénink nás také krásně unaví,“ přemítá Radko Gudas z Tampy.

Dobrou náladu u něj ještě umocnil fakt, že v zámoří dostává na ledě dostatek prostoru. „Musím to zaklepat, ale zatím to tak je. V Tampě mladí hráči šanci dostávají,“ podotýká třiadvacetiletý obránce.

Přehrát

00:00 / 00:00

O své první dojmy se čeští hokejisté podělili s reportérem Pavlem Petrem

Přestože v Soči hráči z NHL strávili zatím jen několik málo hodin, už vnímají olympijskou atmosféru. „Je to jiný turnaj, hraje se jednou za čtyři roky. Rusové do něj investovaly hodně peněz a je to vidět. Je to speciální pocit hrát za svou zem, třeba už se mi to nikdy nepovede,“ říká útočník Edmontonu Aleš Hemský.

Jen v superlativech hovořil před začátkem prvního společného tréninku rovněž gólman Ondřej Pavelec. „Všechno probíhá tak, jak má. Olympijská vesnice je hezká, pokoje jsou super a pěkná je i hala,“ chválí pořadatele.

Do olympijského turnaje Češi vstoupí středečním zápasem v základní skupině proti Švédsku. Také Seveřané se objevili v leteckých speciálech ze zámoří a byl čas s nimi úvodní bitvu probrat.

Kdo se postaví do branky proti Švédsku? Hadamczik nominaci zatím tají

Číst článek

„Bavili jsme se o normálních věcech. Musím přiznat, že z toho tady máme dobrý pocit,“ doplňuje Hemský, který se stejně jako jeho spoluhráči vydal vyzkoušet led haly Bolšoj.

Tím, že hráči přilétali po skupinách, mělo vedení týmu možnost mluvit s každým. „Bavili jsme se o tom, v jaké jsou pohodě a jestli jsou zdraví. Letěli mezi osmi a půl až deseti hodinami, někteří byli unavení více, někteří méně. Po zdravotní stránce jsou na tom ale všichni dobře,“ prozrazuje generální manažer národního týmu Slavomír Lener.

V posledních dnech se spekulovalo jen o potížích obránce Ladislava Šmída. Nejde prý o nic vážného. „Cítí se lépe. Za jeden nebo dva dny bude úplně fit,“ doplnil Lener.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme