Švédští hokejisté si do zápasu s Čechy věří. Bez ohledu na Sedinovo zranění

Švédští hokejisté jsou aktuálními mistry světa. Olympijské hry vyhráli dvakrát a i v Soči jsou považováni za favority. V týmu trenéra Pära Martse jsou všechny hvězdy, chybí jen zraněný Henrik Sedin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel Sedin, Patrik Berglund a jejich spoluhráči se večer postaví české reprezentaci v prvním zápase hokejového turnaje

Daniel Sedin, Patrik Berglund a jejich spoluhráči se večer postaví české reprezentaci v prvním zápase hokejového turnaje | Zdroj: ČTK

„Myslím, že máme dobrou šanci. S týmem, který máme, bychom měli mířit rozhodně co nejvýš. Dojít až do finále, vyhrát. Je to náš cíl. Ono to nebude jednoduché, bude to těžké, je to složitá cesta, ale rozhodně to chceme,“ říká jedenačtyřicetiletý veterán Daniel Alfredsson.

Přesto není švédský tým v té nejsilnější sestavě. Krátce před turnajem se, paradoxně po střetu s českým útočníkem Martinem Hanzalem, zranil Henrik Sedin.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petr Kadeřábek zavítal do tábora švédských hokejistů před večerním zápasem proti české reprezentaci

To je citelná ztráta. Henrik nejen vyhrával pro svůj tým důležitá vhazování, ale se svým dvojčetem Danielem hráli v útočném pásmu rychlé kombinace takřka poslepu.

„Bude to trochu jiné bez bráchy, ale jsou tady šikovní hráči, takže to bude v pohodě. Backström je podobný typ hráče jako bratr, takže by to mělo fungovat,“ věří Daniel Sedin.

Nic by na tom nemělo změnit ani to, že na souhru neměli Švédové příliš času. „Je to stejné pro všechny, ale se spoustou hráčů se známe z mistrovství světa i jiných turnajů, takže si nemyslím, že by to měl být nějaký větší problém,“ je přesvědčen Daniel Alfredsson.

Chceme dobře bránit a využít mezer Švédů v obraně, plánuje Slavomír Lener

Číst článek

Nejen on si myslí, že právě zápas s českou reprezentací na úvod turnaje by měl švédskou mašinu nastartovat a ta pak dojede až k vysněné medaili.

Daniel Sedin ale varuje před silou Hadamczikova výběru. „Češi jsou vždycky dobří. Dobří v defenzivě, vždycky jsou takové stmelené družstvo. Klíčové hráče mají dopředu, zkušené, takže to bude těžký zápas."

Utkání začne v hale Bolšoj v 18 hodin českého času a Český rozhlas vám ho přiblíží v přímé reportáži.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme