Písecká radnice se zeptá lidí, jaký chtějí bazén. Nakonec ale rozhodne sama

Kde bude stát nový plavecký bazén a jak bude velký? Na tyto otázky budou odpovídat obyvatelé Písku v anketě, které začíná právě dnes.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na venkovní tobogány - Aquacentrum Pardubice

Pohled na venkovní tobogány - Aquacentrum Pardubice | Foto: Monika Suchá

Radnice se ale nejprve sejde s lidmi na odpoledním veřejném zasedání. To začne v 16 hodin v píseckém kulturním domě. Pro nový plavecký bazén v Písku vedení města vytipovalo zatím tři lokality. Dnes je představí lidem.

„Jedná se o lokalitu pod lesnickou školou, kde je stávající sportovní areál. Potom je to lokalita Žižkových kasáren a lokalita Jih 3 v blízkosti Šarlatského rybníku,“ říká mluvčí písecké radnice Roman Ondřich.

Ke všem lokalitám je připravený i předběžný rozpočet, včetně nákladů na výkup pozemků. Anketa potrvá měsíc a kromě umístění bazénu se bude radnice ptát lidí, jak velký bazén si budou přát.

„Občané budou mít na výběr buď akvacentrum střední velikosti, což je investice, která by přesahovala 200 milionů korun, a nebo plavecký bazén pro potřeby města s atrakcemi, což je investice zhruba do 200 milionů korun,“ dodal mluvčí radnice.

Anketa ale nebude pro město závazná. Písečtí zastupitelé budou o lokalitě hlasovat v dubnu.

Nikola Bojčev, Martin Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme