Chovatelé z Plzeňska zvou na výstavu holubů, králíků a drůbeže a zoo trhy

Holubi, králíci, ale také rybičky, ještěrky nebo pavouci budou o tomto víkendu k vidění na Plzeňsku. Chovatelé připravili hned několik akcí, kde budou buď prezentovat své úspěchy a nebo zvířata nabídnou zájemcům i k prodeji. Kdo chce získat nové informace a nebo rozšířit svůj domácí zvěřinec, může se vypravit buď do Nezvěstic, nebo do Plzně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Králíci

Králíci | Foto: Jana Šustová

V Nezvěsticích na jižním Plzeňsku pokračuje i první víkendový den výstava králíků, holubů a drůbeže. Do areálu místních chovatelů mohou zájemci přijít v sobotu od 8 do 15 hodin.

„Je u nás vystaveno téměř 600 kusů zvířat, mnoho prodejných, takže lidé budou moci doplnit své chovy o králíky, drůbež i holuby,“ říká předseda nezvěstických chovatelů Jaroslav Matoušek

Přehrát

00:00 / 00:00

O zvířecích výstavách a trzích natáčel redaktor Lukáš Milota

Český svaz nezvěstických chovatelů pořádá několik takových akcí za rok. Tahle je pro nás v této sezóně poslední,“ dodává Matoušek.

Pokud někdo obdivuje a rád chová zvířata exotická, na své si přijde na dalších zoo trzích v Plzni, začínají v sobotu v 9 hodin v Kulturním domě Peklo.

„Je možné si koupit nebo se jen podívat na spoustu ještěrek, hadů, pavouků, rybiček a jiných zvířátek. Součástí akce je i bezplatná veterinární poradna,“ doplňuje organizátor Zdeněk Bříza.

Zoo trhy v Plzni skončí nejpozději ve 12 hodin. Od zkušených chovatelů si návštěvníci mohou pořídit i krmení, terária a další potřeby nebo odbornou literaturu.

Lukáš Milota Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme