Hanba a debakl, zní na Slovensku po neúspěších hokejistů na ZOH v Soči

Slovenským hokejistům se na zimních olympijských hrách v ruském Soči nedaří. Nejdříve prohráli s týmem Spojených států vysoko 1:7, dnes se Slovinci 1:3. Stříbrní medailisté z mistrovství světa v roce 2012 mají ale zítra ještě šanci bojovat o čest a body proti domácímu Rusku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovenský gólman Jaroslav Halák na ZOH v Soči

Slovenský gólman Jaroslav Halák na ZOH v Soči | Zdroj: ČTK

Slovensko ovládly pocity zklamání a trpké zkušenosti. Na serverech jako Pravda nebo Sme převládají slova hanba či debakl, jeden z titulků zní „Trpaslík (Slovinsko, pozn. red.) uštědřil velkou lekci bezmála hokejové velmoci“.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak na neúspěchy slovenských hokejistů na ZOH v Soči reagují fanoušci i média na Slovensku zjišťoval tamní zpravodaj ČRo Vojtěch Berger

Navíc je sobota a o nosné zprávy z domácího dění je nouze, servery proto dávají sportovní porážce velký prostor.

Slováci se tak musí upnout k zítřejšímu zápasu s Ruskem, který bude ještě emotivnější a prestižnější, protože Rusové hrají na domácí půdě.

Na odvolání českého kouče Vladimíra Vůjtka z čela slovenské reprezentace je zatím zřejmě ještě brzy, ale řešit se bude vnitřní nepohoda uvnitř slovenského hokejového týmu a důvody, proč to tak je.

Například latentní konflikt mezi jedním z hráčů, kteří v Soči jsou, a to Zdenem Chárou, a jedním z těch, kteří na olympijské hry neodjeli – Miroslavem Šatanem. Právě tento útočník, který má na Slovensku status hokejové legendy, se nedostal na soupisku.

Vzchopit se dá, proti ale budou silní Rusové, ví trenér Slováků Vůjtek

Číst článek

Stalo se tak i v souvislosti s tím, že po střetu na ledě právě s Chárou utrpěl zranění, ze kterého se dlouho dostával.

Na Slovensku se před olympijskými hrami živě spekulovalo, proč nakonec Šatan v Soči není a jestli to nebude mít negativní dopad na hru týmu. Slováci hrají špatně, a bude se tak zřejmě mluvit o tom, že Šatan měl v Soči být.

Vojtěch Berger, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme