Zeman v Hovorech z Lán: V úterý budu ve sněmovně mluvit také o nezaměstnanosti

Prezident Miloš Zeman bude v úterý v Poslanecké sněmovně v rámci projevu k hlasování o důvěře vládě Bohuslava Sobotky mluvit také o nezaměstnanosti. Tu považuje za velký problém. Řekl to ve vysílání Radiožurnálu v pořadu Hovory z Lán.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident republiky Miloš Zeman v Hovorech z Lán

Prezident republiky Miloš Zeman v Hovorech z Lán | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Zeman nastínil, s čím vystoupí v úterý před poslanci před hlasováním o důvěře kabinetu premiéra Bohuslava Sobotky.

Řekl sice, že to hlavní dopředu prozrazovat nebude, ale určitě bude mluvit o nezaměstnanosti. Právě tento problém se podle Zemana v České republice trestuhodně podceňuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hovory z Lán s prezidentem Milošem Zemanem moderovali Jan Pokorný a Petr Nováček

„Nezaměstnanost se neřeší aktivní politikou zaměstnanosti v rámci ministerstva práce, ta se řeší investicemi v rámci ministerstva průmyslu,“ uvedl.

Podle prezidenta navíc není nezaměstnanost jen ekonomický problém, ale je to i ponížení člověka a ztráta lidské důstojnosti.

V Hovorech z Lán Zeman také zpochybňoval odložení návštěvy uzbeckého prezidenta Islama Karimova. Ten měl původně přijet do Prahy 20. února. Proti návštěvě ale protestovala řada nevládních organizací, které ho považují za diktátora.

Ze setkání s ním se omluvili i premiér Bohuslav Sobotka, ministři a vedení Prahy. Uzbekistán nakonec požádal Hrad o odložení návštěvy. Zeman podle svých slov nesouhlasí s porušováním lidských práv v Uzbekistánu, návštěvu ale prosazuje i kvůli obchodním vztahům obou zemí.

Kalousek potvrzoval trafiky pro bývalé poslance, tvrdí Zeman. Exministr financí to odmítá

Číst článek

Za vyloženě „pitomé“ pak prezident označil odmítnutí investice americké firmy Amazon v Brně. Zeman by prý chápal, kdyby brněnští zastupitelé měli ekologické námitky nebo požadovali podporu do městských fondů. Jinak rozhodnutí Brna nerozumí, protože podle něj tak budou dva tisíce lidí bez práce.

Prezident se také svěřil, že na jeho fondu pro snižování 1,76 bilionu korun vysokého státního dluhu je první milion, a že dnes pomocí telegramu poblahopřál olympijské vítězce ve snowboardcrossu Evě Samkové.

Jana Čermáková, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme