Čeští hokejisté vyrukují na Slováky se speciálním přesilovkovým komandem

Čeští hokejisté dnes nastoupí v olympijském osmifinále proti Slovensku a podle jmen na soupiskách jsou favoritem. Bude ale záležet na tom, jak se vyrovnají s taktikou slovenského protivníka, kterou mu naordinuje zkušený český kouč Vladimír Vůjtek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do nové přesilovkové formace české reprezentace patří Marek Židlický (vlevo), Jaromír Jágr i Tomáš Plekanec

Do nové přesilovkové formace české reprezentace patří Marek Židlický (vlevo), Jaromír Jágr i Tomáš Plekanec | Zdroj: ČTK

„Vzpomínám si, že na posledním mistrovství měl pan Vůjtek defenzivu velice dobře propracovanou, soupeř na nás čekal ve středním pásmu. Doufám, že přijdeme s lepší taktikou, jejich obranu prolomíme a vstřelíme nějaké góly,“ věří útočník Michael Frolík.

Co do počtu útočných hvězd má český tým jasně navrch a propracovanou taktiku trenéra Vůjtka by měl Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec, Marek Židlický a spol. překonat především kreativitou a pro soupeře překvapivým řešením herních situací.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté vyrukují na Slováky se speciálním přesilovkovým koman

„Kreativní hráče mají i Rusové a hráli jsme proti nim vyrovnanou partii. V českém týmu jsou také individuality, budeme se na ně muset připravit poziční hrou,“ má jasno Vůjtek.

Slováci na turnaji sice zatím předvedli kvalitní výkon pouze v utkání s Ruskem, nedá se ale předpokládat, že by na něj proti českému týmu nedokázali navázat. Češi se tak musí připravit na úpornou obranu dirigovanou obrovitým Zdenem Chárou a trpělivě čekat na svou šanci.

Ta může přijít třeba v přesilových hrách, které ale dosud Čechům na turnaji příliš nešly. „Vytvořili jsme dvě přesilovkové formace. Zařadili jsme do nich hráče, kteří se nebojí postavit před branku. V dnešním hokeji je důležitá první dorážka a clonění gólmanovi,“ prozrazuje asistent trenéra Josef Paleček.

Hlavní slovo v přesilovkách tak bude nově mít pětice Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec, Martin Hanzal, Marek Židlický a Radko Gudas.

Zápas Česka se Slovenskem začne v hale Šajba v 18 hodin.

Play-off olympijského turnaje v hokeji | Foto: Český rozhlas

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme