Biatlonisté jsou favority smíšené štafety. Odstartují s číslem 1

Den po mužském závodě s hromadným startem nastoupí čeští biatlonisté do smíšené štafety. Reprezentační družstvo vyhrálo jediný závod letošní sezony v této disciplíně a na posledním mistrovství světa skončilo třetí. Češi jsou favority na medaili, proto došlo i na šetření sil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Veronika Vítková, jediná z biatlonové štafety, která ještě v Krasné Poljaně nevybojovala medaili

Veronika Vítková, jediná z biatlonové štafety, která ještě v Krasné Poljaně nevybojovala medaili | Zdroj: ČTK

„Tam už není o co jet. Ať se pošetří na tu mix štafet,“ zněl jasný pokyn trenéra Ondřeje Rybáře po poslední střelbě závodu s hromadným startem. Jaroslav Soukup totiž při poslední střelbě minul tři terče a byl mimo hru o dobré umístění.

Přání svého kouče Soukup splnil. „Musím se přiznat, že v posledním kole jsem trošku odpočíval,“ přiznal závodník. Zatímco před tzv. „masákem“ měli biatlonisté kvůli mlze čtyři dny volnější, teď budou závodit podruhé za sebou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští biatlonisté se chystají na smíšenou štafetu. Mluvil s nimi Jan Suchan

I ženám přijde vhod, že během štafety absolvují nejkratší vzdálenost ze všech disciplín. „Přece jen už je to jenom šest kilometrů. Šestka se bude dát na trati nějak vydržet,“ doufá Veronika Vítková.

Ta jako jediná z české čtveřice ještě na Hrách v Soči nezískala olympijskou medaili. Nabitější sestavu mají z tohoto pohledu pouze Norové. Ti už byli na stupních vítězů všichni čtyři.

Češi navíc na posledním mistrovství světa získali ve smíšené štafetě bronz, a jediný závod v této sezoně Světového poháru dokonce vyhráli. Poběží tak se startovním číslem 1 a právem patří mezi největší favority.

„Každému to může tak připadat, ale je to biatlon a tam rozhoduje každá rána. Bude to hodně vyrovnané a myslím, že tam bude dost štafet, které chtějí být na stupních,“ upozorňuje Jaroslav Soukup.

Dvojnásobný medailista ze Soči Moravec se opět mohl spolehnout na servismany

Číst článek

Ani případné umístění mimo medailové pozice nemusí přinést zklamání. „Záleží na závodě. Nemuseli bychom být zklamaní, ale bude to krásné, když se povede,“ usmívá se Jaroslav Soukup.

Řada biatlonových fanoušků má ještě neskromnější přání. Chtějí, aby Ondřej Moravec zkompletoval sbírku olympijských medailí, která zatím obsahuje stříbro a bronz.

„Zlato by bylo někde jinde, ale reálně by to neskutečný zázrak,“ říká sice finišman českého týmu Ondřej Moravec, ale o olympijských medailích před Soči také nemluvil a už má dvě.

Historicky první smíšená štafeta pod pěti kruhy se poběží od půl čtvrté odpoledne českého času.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme