Bank si závody v Soči užívá, na závěr pojede i slalom

Ondřej Bank zajíždí v olympijském lyžařském areálu Roza Chutor skvělé výsledky. Na kontě už má deváté, sedmé a nejnověji i překvapivé páté místo z obřího slalomu, kde porazil mnoho favoritů, a po prvním kole byl dokonce druhý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Bank po dojezdu druhého kola obřího slalomu, ve kterém skončil celkově pátý

Ondřej Bank po dojezdu druhého kola obřího slalomu, ve kterém skončil celkově pátý | Zdroj: Reuters

Ondřeji, je ten výsledek hořký, nebo sladký?

Víceméně sladký. Byl to nádherný závod, nádherný den a já si to užívám. Už tři dny v kuse říkám, že nejsem vítězný typ, tak to pořád platí, ale jinak to bylo super. Jsem absolutně šťastný i absolutně nešťastný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po pátém místě v obřím slalomu mluvil s Ondřejem Bankem Jan Kaliba

Jak fungovala hlava před druhým kolem? Byl jste druhý a měl jste poměrně dobrý náskok. Byla v hlavě medaile?

Byla. Bylo tam všechno možné. Byl jsem dobře nastavený a snažil jsem se různě uvolňovat. Bylo to dobré, ale nevyšel mi vršek. Tam jsem nechytl timing. Hodně jsem se snažil a tentokrát ta jízda byla v pohodě, akorát oni byli o něco lepší.

Porazil jste spoustu úžasných jmen a vynikajících lyžařů, kteří sbírají hodně bodů ve Světových pohárech. Cítil jste, že s vás mají strach? Že se startovním polem šíří myšlenka: „Co zase předvede ten český ďábel?“

Těch komentů a různých věcí bylo hodně. Snažil jsem se to nevnímat. Po kombinaci za mnou bylo asi 30 lidí, že prohráli 50, 100 eur, že na mě vsadili. Tady na mě nikdo nevsázel, a kdyby si vsadil, tak vyhraje hodně. Jsem strašně rád a tohle je jedna z věcí, kvůli které jsem dva roky netrénoval úplně k ničemu. Věřil jsem, že můžu být stejně rychlý jako ti nejlepší na světě. Dneska jsem byl skoro stejně rychlý.

Ondřej Bank útočil na medaili v obřím slalomu, nakonec dojel pátý

Číst článek

Kde se najednou bere ta pohoda v sezoně, která byla rozjezdová po těch dvou problémových?

Právě proto. Dva roky nezávodit a řešit pět zranění a jednu nemoc není úplně jednoduché. Obzvlášť v té naší konkurenci, takže já jsem byl s tím rozjezdem spokojený. Tady, po té kombinaci, jsem měl výhodu čisté hlavy. V super-G jsem si s velkým číslem ukázal, že to jde. Že ti kluci jsou nervózní daleko víc než já. S tím samým jsem jel do toho obřáku a to druhé kolo už nebylo s tak čistou hlavou.

Už jste byl v Soči devátý, sedmý a pátý. Všímáte si té posloupnosti? Ještě je slalom speciál.

Já jsem říkal, že slalom už vypouštím. Jsem 13 dní v kuse na kopci a jsem hrozně unavený. Dnes ráno mě začala bolet pata, tak jsem si říkal, že to docela přeháním s tím lyžováním. Ale chtěl jsem vydržet až do dneška. Posloupnost je hezká, je fakt, že se tady dějí divné věci, ale ve slalomu už ne.

Takže slalom definitivně nepojedete?

Samozřejmě ho pojedu. Když už se tady magoří, tak to dojedeme do konce. Jen jsem si v jedné brance trošku natáhl stehno, tak uvidím, co s tím bude.

Zimní olympijské hry Soči 2014 - grafický profil sportovní disciplíny sjezdové lyžování | Foto: ČTK

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme