Sledovali jsme ONLINE: Čeští hokejisté prohráli ve čtvrtfinále s USA 2:5

Česká hokejová reprezentace ukončila svou cestu olympijským turnajem ve čtvrtfinále. Tým pod vedením koče Aloise Hadamczika prohrál se Spojenými státy americkými 2:5 a podruhé za sebou skončí pod pěti kruhy bez medaile.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český gólman Ondřej Pavelec dostal od Američanů třetí gól dvě sekundy před koncem první třetiny

Český gólman Ondřej Pavelec dostal od Američanů třetí gól dvě sekundy před koncem první třetiny | Zdroj: ČTK

Do sestavy českého týmu se vrátil Patrik Eliáš. Útočník New Jersey na turnaji odehrál pouze úvodní dva duely, poté ho postihla nemoc horních cest dýchacích, k jejíž léčbě byla zapotřebí i antibiotika.

Zkušený hráč zaujal místo Martina Hanzala, který se přesunul do čtvrté řady mezi Petra Nedvěda a Michaela Frolíka. Oproti osmifinálovému duelu se Slovenskem vypadl ze sestavy útočník Ondřej Palát.

Ze hry byla nadále Michal Barinka. Devětadvacetiletého obránce Vítkovic stále trápil natažený sval na noze.


Zápas se od úvodních minut hrál ve svižném tempu a rychle padaly také branky. Tu první vstřelil po překvapivé střele zprava Američan Van Riemsdyk. Skóre vyrovnal po pár minutách Aleš Hemský, který se natlačil před gólmana Quicka a za pomocí soupeřových obránců rozezvučel sirénu v hale Šajba.

Češi se mezi nejlepších osm týmů kvalifikovali po úterní večerní výhře 5:3 nad Slovenskem a museli se tak vyrovnat se zápasovou pauzou menší než 24 hodin. Američané si jako vítězové skupiny A vybojovali dvoudenní volno.

Čeští biatlonisté vybojovali v závodě smíšených štafet stříbrnou medaili

Číst článek

Opět do vedení se americký tým dostal po rychlé kombinaci v útočné třetině. Sérii rychlých přihrávek zakončil Brown. Smolný gól pro Čechy pak přišel 2 vteřiny před koncem. Z nulového úhlu Pavelce prostřelil Backes.

Čeští hráči po přestávce pokračovali v bojovném a hlavně aktivním výkonu, jejich šance ale srazila další chyba Pavelce. Toho tentokrát zblízka propálil Parise. Český gólman po chybě zamířil na střídačku, nahradil ho Alexander Salák.

Gólmani český tým v zápase nepodrželi | Foto: ČTK

Závěrečného myšlenky na obrat utknul Američan Kessel. Šestadvacetiletý útočník Toronta si poradil s prudkou přihrávkou Ryana Keslera. A právě v tento moment přišel definitivní zlom, v hlavách a nohou svěřenců trenéra Hadamczika se nahromadila fyzická a psychická únava, se kterou se zápasy otáčí špatně.

Skóre zredukoval v 53. minutě znovu Hemský. Jeden z nejlepších hráčů čtvrtfinálového duelu se prosadil krásnou střelou do levého růžku Quickovy branky. Závěrečný nutný nápor českého týmu už ale nepřišel.

Do semifinále proti Kanadě, která v souběžně hraném utkání přehrála 2:1 Lotyše, tak postoupil americký tým. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Finsko se Švédskem.

Hokej - muži:
Čtvrtfinále:
ČR - USA 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 5. Hemský, 53. Hemský - 2. Van Riemsdyk (Kesler, P. Kane), 15. Brown (Backes, Suter), 20. Backes (Suter, McDonagh), 30. Parise (Pavelski, Suter), 43. Kessel (Kesler, Shattenkirk). Rozhodčí: Olenin (Rus.), Pollock - Amell (oba Kan.), Dědulja (Běl.). Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváci: 4606.
Sestavy:
ČR: Pavelec (30. Salák) - Židlický, Šmíd, Z. Michálek, T. Kaberle, Rozsíval, Gudas - Jágr, Plekanec, Červenka - Hemský, Krejčí, M. Michálek - Voráček, Eliáš, Erat - Nedvěd, Hanzal, Frolík. Trenér: Alois Hadamczik.
USA: Quick - McDonagh, Suter, Orpik, Martin, Fowler, Shattenkirk, Carlson - Callahan, Backes, Brown - Kesler, Parise, P. Kane - Kessel, Pavelski, Van Riemsdyk - Oshie, P. Stastny, Pacioretty - od 41. navíc Wheeler. Trenér: Dan Bylsma.

Pavouk hokejového turnaje | Foto: Michal Jindra

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme