Proti Američanům jsme nezvládli obranu, litují po vyřazení hokejisté

Český tým vyřadili ve čtvrtfinále hokejového turnaje v Soči Američané. Ti mají mladý, ale skvěle vybavený tým, který kráčí turnajem bez zaváhání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejisté ve čtvrfinále olympijského turnaje na Američany nestačili

Hokejisté ve čtvrfinále olympijského turnaje na Američany nestačili | Zdroj: ČTK

„Věděli jsme, že mají silný tým. Hráli tady zatím nejlepší hokej a to jenom potvrdili. Mají výborně složený tým, výborně bruslí a my jsme věděli, že musíme hrát dobře defenzivně, abychom jim nedali hodně šancí. To jsme neudělali a oni využili důrazu kolem branky,“ hledal příčinu vyřazení Zbyněk Michálek.

„Byli prostě lepší a zasloužili si vyhrát. My jsme je kolem brány nedokázali ubránit. Tam musíme mít jako beci i útočníci větší důraz a nenechat je tam zakončovat a dorážet,“ uznal kvalitu soupeře reprezentační obránce.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jakubem Voráčkem a Zbyňkem Michálkem hovořil po vyřazení Pavel Petr

Češi dokázali odpovědět pouze na rychlý vedoucí gól soupeře. Definitivně je pak zlomila třetí inkasovaná branka necelé dvě sekundy před závěrečnou sirénou první třetiny.

„To byl velký gól pro Ameriku. Dali gól na 3:1 dvě vteřiny před koncem první třetiny, na to si musíme dávat pozor. Ten zápas ale byl otevřený, měli jsme 40 minut na to dávat góly, bohužel jsme je nedali,“ litoval útočník Jakub Voráček.

Navíc Češi krátce po návratu z kabin znovu inkasovali a bylo prakticky po zápase.

„Pak jsme sice bojovali dál, ale proti takovému týmu, který už to těžko pustí, když má takové vedení. To by byl skoro zázrak, kdybychom to otočili, ale chtěli jsme hrát až do konce. Kvůli lidem doma a těm, co nás podporovali tady, jsme to nechtěli vzdát,“ vzal si opět slovo Michálek.

Podle Hanzala českému týmu proti Američanům scházel důraz před brankou

Číst článek

Ten si moc dobře uvědomoval, že podobná šance zahrát si někdy v budoucnu na olympijském turnaji znovu o semifinále se nemusí jen tak naskytnout.

Už dnes přitom hráči působící ve Spojených státech a Kanadě zamíří leteckým speciálem za oceán, reprezentační misi uzavřou a znovu se budou soustředit na NHL.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme