Ester Ledecká skončila ve čtvrtfinále, prohrála s Němkou Karstensovou

Stejně jako v obřím slalomu, tak i ve slalomu skončila snowboardistka Ester Ledecká ve čtvrtfinále. Po druhém místě v kvalifikačních jízdách vyřadila v osmifinále domácí Natalii Sobolevovou, ale ve čtvrtfinále byla nad její síly Němka Karstensová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smutná Ester Ledecká po prohraném čtvrtfinále ve slalomu

Smutná Ester Ledecká po prohraném čtvrtfinále ve slalomu | Zdroj: ČTK

Ledecká už si vyzkoušela olympijské sjezdovky v paralelním obřím slalomu, ve kterém skončila ve čtvrtfinále, když vypadla s pozdější zlatou medailistkou Patrizií Kummerovou ze Švýcarska.

Ve slalomu se na start postavilo dvaatřicet závodnic a do osmifinále jich po kvalifikačních jízdách postoupilo šestnáct. O postupujících rozhodoval součet časů obou kvalifikačních jízd.

V první jízdě slalomu byla soupeřkou Ledecké Kanaďanka Lavingeová, kterou česká reprezentantka jasně porazila. Ani ve druhé jízdě, ve které změřila své síly se Švýcarkou Zoggovou, nepřipustila Ester Ledecká žádné překvapení a bez problémů se kvalifikovala do osmifinále.

V kvalifikačních jízdách se česká snowboardistka umístila na druhém místě a tím si zajistila výborné výchozí postavení před osmifinále.

V první osmifinálové jízdě byla Ester Ledecká rychlejší o pouhých šest setin sekundy než její soupeřka Natálie Sobolevová z Ruska a tak ve druhé musela o svůj postup pořádně zabojovat.

To se nakonec podařilo, když i ve druhém kole byla česká reprezentantka rychlejší a celkově porazila domácí závodnici o 18 setin sekundy, i když ještě v polovině sjezdovky byla její soupeřka o kousek napřed.

I první čtvrtfinálová jízda se Ledecké podařila, když porazila německou snowboardistku o 15 setin sekundy a před druhou jízdu si vytvořila minimální náskok. Ten bohužel neudržela a v součtu časů z obou kol ztratila tři desetiny sekundy. Celkově bude Ledecká na šestém místě.

Paralelní slalom:
Muži: 1. Wild (Rus.), 2. Košir (Slovin.), 3. Karl (Rak.), 4. March (It.), 5. Mathies (Rak.), 6. Bussler (Něm.), 7. Galmarini (Švýc.), 8. Fischnaller (It.), 9. S. Schoch, 10. Flütsch (oba Švýc.).
Ženy: 1. Dujmovitsová (Rak.), 2. Karstensová, 3. Koberová (obě Něm.), 4. Boccaciniová (It.), 5. Kreinerová (Rak.), 6. Ledecká (ČR), 7. Zoggová (Švýc.), 8. Meschiková (Rak.), 9. Kummerová (Švýc.), 10. Laböcková (Něm.).

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme