Český rozhlas se stal partnerem projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015

Český rozhlas Plzeň bude příští rok mediálním partnerem projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015. Na plzeňské radnici podepsal generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan Deklaraci o spolupráci s ředitelem společnosti Plzeň 2015 Jiřím Suchánkem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan (vlevo) a ředitel společnosti Plzeň 2015 Jiří Suchánek

Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan (vlevo) a ředitel společnosti Plzeň 2015 Jiří Suchánek | Foto: Ladislav Válek

Stovky kulturních akcí ovládnou příští rok Plzeň a Český rozhlas bude u toho. Jak mi řekl generální ředitel Peter Duhan, projekt Evropské hlavní město kultury má celonárodní význam a tak není divu, že se stal právě Český rozhlas jeho mediálním partnerem.

„Nechceme náš zájem lokalizovat pouze na Plzeň, ale chceme z Plzně informovat do celé České republiky o aktivitách, které tady budou v roce 2015,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Prostřednictvím zahraničního vysílání Českého rozhlasu se podle Duhana o aktivitách Plzně – Evropského hlavního města kultury 2015 dozvědí i v cizině.

Svoji představu o spolupráci mi přiblížil také ředitel společnosti Plzeň 2015 Jiří Suchánek. Podle něj bude každopádně oboustranná.

Přehrát

00:00 / 00:00

U podpisu dohody mezi Českým rozhlasem a společností Plzeň 2015 byla reportérka Jana Kosová

„Čekáme, že tato zřejmě nejvýznamnější kulturní událost ve střední Evropě v roce 2015 dostane významný prostor ve vysílání,“ uvedl Suchánek.

Půjde podle něj třeba o koncerty, ale i o diskuse o evropském prostoru. Zároveň bude část programu Český rozhlas i sám vytvářet.

Podle Jiřího Suchánka se také Český rozhlas stane jakýmsi meeting pointem, tedy místem setkávání, jak pro veřejnost, tak například pro novináře.

Po celý rok 2015 by mělo stát přímo na náměstí Republiky rozhlasové vysílací studio. Český rozhlas byl jako mediální partner jasnou volbou.

„Je jediný v rámci České republiky, kdo může tak velkou událost důstojně podchytit a odvysílat v celé republice,“ dodal Suchánek.

Na regionální úrovni už tři roky spolupracuje na projektu EHMK Český rozhlas Plzeň. Deklaraci podepsal se společností Plzeň 2015 v roce 2011, necelý rok po oficiálním zisku titulu. A partnerství bude pochopitelně pokračovat dál - vrchol projektu se blíží.

Generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan (vlevo) a ředitel společnosti Plzeň 2015 Jiří Suchánek | Foto: Ladislav Válek

„My vidíme svoji úlohu v tom, že se budeme zaměřovat na akce, které jsou místní. Budeme na ně zvát občany nejen z Plzně, ale i z okolí. Budeme sehrávat roli jakéhosi informátora o tom, co všechno Evropské hlavní město kultury na západě Čech připravuje,“ doplnil ředitel Českého rozhlasu Plzeň Zdeněk Levý.

Organizátoři Evropského hlavního města kultury připravili na celý příští rok jednu velkou víkendovou akci na každý měsíc. Hlavními osami budou nový cirkus, oživování veřejného prostoru, výstavy Jiřího Trnky a Bohumíra Lindauera, otevření bývalých průmyslových hal pro umění, západočeské baroko nebo projekt Skryté město.

Jana Kosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme