Soud nevyhověl návrhu na osobní bankrot herce Boleslava Polívky

Krajský soud v Praze nevyhověl návrhu na osobní bankrot herce Boleslava Polívky. Podle soudu se neprokázalo, že herec není schopný splácet pohledávky. Polívka se kvůli rekonstrukci farmy v Olšanech na Vyškovsku dostal do dluhů ve výši téměř 40 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bolek Polívka

Bolek Polívka | Foto: Petr Novák Wikipedia, CC BY-SA 2.5

Návrh na osobní bankrot Polívky podala bývalá insolvenční správkyně Petra Hýsková, která původně řešila konkurz hercovy farmy v Olšanech na Vyškovsku.

Hýsková tvrdila, že herec není schopný pohledávky splácet. Podle soudkyně Hany Buršíkové to ale soudu nedokázala doložit.

„On nemá splatné závazky, které by déle než tři měsíce nehradil. Všechny své pohledávky pravidelně tak, jak má sjednané splátkové kalendáře, hradí. To byl ten hlavní důvod. Pan Polívka podle mého zjištění není v úpadku,“ uvedla soudkyně.

Podle Polívkova právníka Miroslava Bartoně herec každý měsíc splácí 150 tisíc korun a dlužná částka postupně klesá.

„Ta situace u pana Boleslava Polívky je majetkově stabilizovaná, není v úpadku a nehrozí, že by své závazky svým věřitelům nebyl schopen splácet,“ řekl.

Boleslav Polívka k soudu nepřišel. Rozsudek je zatím nepravomocný a do patnácti dní se proti němu mohou obě strany odvolat.

Tomáš Bystrý, bre Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme