Motivaci hledám těžko, přiznává po olympijských hrách Martina Sáblíková

Olympijskými hrami sezóna nekončí, a také olympijská vítězka Martina Sáblíková ještě nemá hotovo. Její trenér Petr Novák totiž plánuje ještě zisk osmého celkového vítězství ve Světovém poháru v řadě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková

Martina Sáblíková | Foto: Václav Mudra, www.olympic.cz

„Skončila olympiáda a člověk by nejraději vypnul, ale mám nějakou zodpovědnost a musím se na brusle ještě postavit. Věřím tomu, že až přijedu do Německa a postavím se na led, tak to ze mě opadne. Bruslení mě baví a bude to dobrý,“ vyhlíží Martina Sáblíková další závod v německém Inzellu, na který ještě naváže finále Světového poháru v nizozemském Heerenveenu a potom mistrovství světa.

A až všechno tohle skončí, začne olympijské vítězce trénink na cyklistickou část sezóny. Nějaký klid a volno má v tomhle schématu zvláštní podobu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Sáblíková už se těší na dovolenou a na kolo

„Pro mě je veškerá dovolená, že nebudu muset na brusle a budu si moc sednout na kolo. Jen tak si vyjedu do přírody a nebudu myslet na to, že musím jet na nějakou ‚tepovku‘.“

Jenže už kvůli dvěma zlatým medailím z olympijských her ve Vancouveru 2010 získal klid pro Martinu Sáblíkovou zvláštní význam. Stala se z ní celebrita, a když teď přidala další dva cenné kovy, hledá tiché místo na relaxaci ještě hůře.

„Moc to nejde. Teď mi stačí vystoupit u čerpací stanice a natankovat si, abych byla profláknutá. Je to takové zvláštní.“

Fanoušci ve Žďáru nad Sázavou přivítali Martinu Sáblíkovou, dostala veliký dort

Číst článek

Z neustálého shonu se tak Martina Sáblíková vrátí příští týden na brusle a stejně jako ostatní soupeřky i ona bude závodit se zvláštním pocitem. A sice že to, kvůli čemu celé měsíce trénovala a k čemu se upínala, už bylo.

„Bude to hodně složitý, protože největší motivace už byla na olympijských hrách a teď to ze mě všechno spadlo, skončilo to. Vrchol se povedl a koncentrovat se na další závody, to je hodně těžké. Jsem zvědavá, jak to bude na ledě vypadat,“ říká zatím s klidem Martina Sáblíková.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme