Zpronevěru miliónů ve Studénce začne objasňovat krajský soud v Ostravě

Případ zpronevěry v příspěvkové organizaci, která má ve Studénce na Novojičínsku monopol na sport a kulturu, se dnes dostává k soudu. Podle obžaloby měl bývalý šéf SAKu Michal Krumpoch vzít z rozpočtu zhruba sedm miliónů korun a utratit je.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Nelegální přesuny v pokladně organizace měly zřejmě zůstat tajné, nakonec ale pobouřily celé město. Dopad na obyčejné lidi byl totiž velký, měli strach, že přijdou o zimní stadion, knihovnu a další služby, které organizace zajišťuje.

Odcizená částka nebyla zrovna malá a organizace nakonec musela bojovat o přežití. Tehdy si nová ředitelka Hana Maiwaelderová zoufala, neměla na provoz.

„Situace byla opravdu vážná, zbývalo nám už jen málo finančních prostředků. Hraje se amatérská hokejová liga, nefungoval by bazén, sauna, nebyla by divadla, koncerty. Všechno bychom museli zrušit.“

Za vytunelovanou organizaci se nakonec postavilo město a zalepilo díru v rozpočtu třemi miliony ze svého. Bývalému šéfovi Michalu Krumpochovi hrozí za zpronevěru až deset let vězení.

Jana Jeckelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme