Čeští hokejisté ve Phoenixu si příchod krajana Erata pochvalují

Hokejová NHL byla v uplynulém týdnu plná přesunů. Dostalo se také na Martina Erata, který ve Washingtonu nedostával tolik příležitostí, dlouho žádal o výměnu a dočkal se. Jeho novou hokejovou štací je Phoenix.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hokejový útočník Martin Erat (vpravo) rozšířil českou kolonii v Phoenixu

Hokejový útočník Martin Erat (vpravo) rozšířil českou kolonii v Phoenixu | Zdroj: Reuters

„Poslední tři měsíce jsem na to byl připravený. Jsem rád, že mohu být někde jinde a pomoct týmu do play-off,“říká Erat, který si nepadl do oka s trenérem Adamem Oatesem.

V novém působišti doufá v lepší zítřky a hned druhý zápas v dresu Kojotů pro něj měl zvláštní příchuť. Nastoupil totiž proti svému bývalému klubu Washingtonu. I přesto, že Erat věděl, co by na nedávné spoluhráče mohlo platit, nebylo to nakonec nic platné. Phoenix prohrál s Washingtonem 2:3.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté z Phoenixu si příchod dalšího krajana Erata pochvalují

I když je Erat s výměnou spokojen, je možná paradoxem, že odehrál nejméně minut za posledních pět zápasů. Kojoti budou muset zabrat, aby se dostali do play.off, zatím jsou v Západní konferenci na první nepostupové příčce.

To by se mohlo s příchodem Martin Erata zlepšit. Myslí si to nejproduktivnější hráč týmu Radim Vrbata, který ve Phoenixu kroutí šestou sezonu.

„Máme o jednoho dobrého hráče navíc. Pro mě a Martina Hanzala to znamená, že máme konečně levé křídlo, které se k nám dlouho hledalo. Je dobré, že jde o Čecha, kterého navíc známe. V minulosti jsme spolu hráli v reprezentaci. Je pro nás posilou,“ má jasno Vrbata, který je jedním z členů české kolonie v týmu z Arizony.

Hokejista Hemský bude hrát za Ottawu, týmy mění i Erat, Klesla a Neuvirth

Číst článek

Parta se ale nerozrostla, protože Erat přišel jako výměna za Rostislava Kleslu. Právě dvaatřicetiletý forvard by mohl být hráčem, který týmu dlouho chyběl.

„S Martinem Hanzalem hrajeme spolu asi pět nebo šest sezon, na ledě na sebe mluvíme česky. Tomu nikdo moc nerozumí a pro nás to může být výhoda. Martin Erat do lajny zapadne,“ podotýká Vrbata a jeho slova potvrzuje další Čech z Phoenixu obránce Zbyněk Michálek.

Kojoti vyhlíží play-off

„Takového hráče jsme potřebovali. Vedení hledalo na tento post hráče od začátku sezony, a když vzali Martina, tak jsme byli moc rádi. Je dobrý na puku, dobře brání a pro tým hodně pracuje,“ chválí svého nového spoluhráče Michálek.

Fanoušci ve Phoenixu teď budou vyhlížet účast v play off, trvalo to ale dlouho, než lidé v Arizoně přišli na chuť hokeji. Když tehdy Kojoti v NHL začínali, dostali diváci do rukou na tribunu příručku, co že to vlastně lední hokej je. Největší zájem vzbudila o přestávce rolba.

Od té doby už ale na jihovýchodě Spojených státu uplynulo hodně času a Erat a spol. teď budou myslet na vyřazovací boje. V opačném případě bude mít reprezentační kouč Vladimír Růžička dost potencionálních reprezentantů na květnové mistrovství světa v Bělorusku.

František Kuna, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme