Za šest týdnů by měla trénovat, říká o zranění Evy Samkové její kouč

Zranění olympijské vítězky ve snowboardcrossu Evy Samkové se řeší i na paralympiádě v Soči. Do Ruska totiž dorazil právě ze Švýcarska trenér Jakub Flejšar, který má na starosti kromě Samkové také handicapovaného snowboardistu Tomáše Vaverku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Jakub Flejšar má na statosti Evu Samkovou i paralmypionika Tomáše Vaverku

Trenér Jakub Flejšar má na statosti Evu Samkovou i paralmypionika Tomáše Vaverku | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Flejšar sledoval Samkovou přímo v akci, proto si velmi živě vybaví vše, co se při tréninkové jízdě událo. Okamžitě také za zlatou olympijskou medailistkou vyrazil do nemocnice.

Nejednalo se prý tak úplně o chybu české reprezentantky. „Zčásti to byla naše chyba. Pořadatelé jsme upozorňovali dvakrát, slíbili, že to změní, ale změnili to naprosto minimálně. Pak už jsme do toho nechtěli šťourat, ale měli jsme. Je to pro nás poučení, Eva neudělala nic špatně. Trať byla bohužel špatně postavená,“ podotýká Flejšar.

Přehrát

00:00 / 00:00

O zranění Evy Samkové mluvil s koučem Jakub Flejšarem reportér Pavel Petr

Už ve středu zvládla Samková letecký přesun do Prahy. Její trenér nepředpokládá, že by léčba měla být komplikovaná. „Za šest týdnů by mohla začít trénovat. Noha, kterou má teď obalenou svaly, bude slaboučká. Bude makat a připravovat se na další sezonu,“ prozrazuje trenér.

Nepříjemný pád neunikl na paralympiádě pozornosti Tomáše Vaverky. Jeho závod o medaile čeká v pátek. Nebojí se, že by ho zpráva o zranění kolegyně nějak ovlivnila.

„Hlavní je, že se nestalo před olympiádou. Bohužel, tohle k tomu patří,“ řekl Vaverka.

Tomáš Vaverka.JPG | Foto: Pavel Petr

Sám startuje v kategorii spastiků, prodělal dětskou obrnu. Zranění vnímá jako neodmyslitelnou součást tohoto sportovního odvětví.

„Na své slabší levé straně už jsem toho zažil hodně, ale na snowboardu jsem si akorát vyhodil rameno. Nevypadá to tak, ale jezdím opatrně. Vyhledávám měkčí sníh,“ popisuje Vaverka.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme