Tři body vystřelil Spartě v Příbrami Lafata z pokutového kopu

Fotbalisté Sparty zvládli utkání 20. kola Gambrinus ligy, když vyhráli na hřišti Příbrami 1:0. Jediný gól utkání vstřelil z pokutového kopu David Lafata.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Lafata se raduje z vítězného gólu do sítě Bohemians 1905

David Lafata se raduje z vítězného gólu do sítě Bohemians 1905 | Zdroj: ČTK

Sparta vstoupila do utkání aktivněji, měla územní převahu, ale do nebezpečných situací se nedostávala. Hruška musel zasahovat akorát při střele Hušbauera z pravé strany.

Větší šanci na vstřelení úvodního gólu tak měli domácí. Holek podcenil na polovině hřiště souboj s Řezníčkem a důrazný útočník se řítil sám na Vaclíka. Zakončení však mělo k dokonalosti hodně daleko, příbramský útočník přestřelil sparťanskou branku.

O trochu lépe zamířil Řezníček po půlhodině hry, ale opět chybělo pár centimetrů. Míč proletěl kolem tyče a Vaclík zasahovat nemusel.

V úvodu druhého poločasu obrana Sparty zaspala při centru z pravé strany, hlavičku Řezníčka Vaclík pouze vyrazil před sebe a dobíhajícímu Volešákovi mnoho nechybělo, aby uklidil míč do odkryté branky.

Fotbalová Slavia pod Pastoorem poprvé vyhrála. Teplice remizovaly v Jihlavě

Číst článek

Po této akci Sparta přidala, usadila se na útočné polovině a po střele Marečka musel zasahovat brankář Hruška. Po hodině hry Kadeřábek naskočil na centr Váchy, ale přestřelil příbramskou branku.

Rozhodující moment přišel deset minut před koncem zápasu. Zápotočný fauloval v pokutovém území Hušbauera a Lafata z nařízeného pokutového kopu nezaváhal.

Obránce Příbrami mohl svoji chybu napravit o pět minut později, když se po závaru před sparťanskou brankou ocitl sám před Vaclíkem, ale z bezprostřední blízkosti trefil pouze gólmana Sparty.

20. kolo Gambrinus ligy:

1. FK Příbram - Sparta Praha 0:1 (0:0)
Branka: 80. Lafata z pen. Rozhodčí: Nenadál - Jiřík, Hock. ŽK: Zápotočný, Jugas, Volešák, Hájovský - Matějovský.
Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Zápotočný, Mišůn - T. Pilík, Tarczal, Krbeček (81. Mašán), Volešák (86. Švancara) - Stratil (59. Mareš), Řezníček. Trenér: Čuhel.
Sparta: Vaclík - Kadeřábek, Brabec, Holek, Costa - Vácha - Dočkal (86. Vacek), Matějovský (78. Juliš), Mareček (65. Konaté), Hušbauer - Lafata. Trenér: Lavička.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme