Na Prachaticku večer ujel řidič od nehody. Na místě zůstali dva mrtví cizinci

Neznámý řidič večer u Strážného na Prachaticku srazil dva chodce a od nehody ujel. Oba na následky svých zranění zemřeli. Po viníkovi nehody pátrají policisté.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

auto

auto | Foto: stock exchange

„Policisté už zjistili totožnost dvou mrtvých osob. Jedná se o cizince, sedmatřicetiletou ženu a jednapadesátiletého muže,“ uvedla mluvčí prachatické policie Martina Joklová.

Policisté nevědí, co dvojice na silnici první třídy mezi Strážným a Hliništěm večer dělala. Mohli se vracet z procházky, ale také z nočního podniku, které jsou v obou vesnicích.

Soudní pitva prokáže, jestli nebyli pod vlivem alkoholu.

Místo nehody je pro motoristy i chodce poměrně přehledné, krajnice není nebezpečná. Podle starosty Strážného Jiřího Vacka se na ní počítalo i s prostorem pro cyklisty.

Přestože se v místě sbíhají dva jízdní pruhy, rozhodně podle místních nepatří mezi časté dějiště dopravních nehod. Auta tu ale v obou směrech jezdí velkou rychlostí.

Vyšetřování nehody se ubírá hned několika směry. Policisté nevylučují, že pachatelem může být i motorista, který zavolal na policii, že přejel už mrtvé tělo.

Václav Malina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme