Průlom: Za hokejové fauly padla poprvé trestní oznámení

Hokejový klub Orli Znojmo podal trestní oznámení na dva hráče a trenéra Lince. Ve čtvrtfinále mezinárodní soutěže EBEL, kterou český klub hraje, došlo k brutálním zákrokům na hokejisty Znojma Adama Havlíka a Martina Podešvu. Oba skončili v nemocnici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci HC Znojemští orli

Fanoušci HC Znojemští orli | Foto: HC Znojemští orli

"Dle zpráv z nemocnice jsme vyhodnotili, že už to bylo přes čáru a že se musíme bránit. Není možné, aby naši hráči končili po zápasech v nemocnici. Hledali jsme způsob, jakým bychom mohli naše hráče do budoucna uchránit. Tohle nám přišlo jako jedno z možných řešení, proto jsme ho učinili," odůvodňuje podání trestního oznámení manažer znojemského klubu Petr Veselý.

V průběhu úterního duelu čtvrtfinálové série EBEL ligy mezi Znojmem a Lincem nejprve úderem do hlavy poslal Patrick Spaninng k zemi Adama Havlíka a pět minut nato podobným způsobem sestřelil Andrew Kozek Martina Podešvu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trestní oznámení za fauly v hokejovém utkání - téma pro Petra Kadeřábka

Oba hráči rakouského celku dostali trest pět minut plus do konce utkání, dvojici hokejistů českého klubu odvezla záchranná služba.

"Den a půl poté strávili v nemocnici. Oba měli otřes mozku, Martin Podešva asi jedenáct stehů v obličeji. Nedalo se to prostě přejít, aniž bychom na to reagovali. Nestalo se to poprvé, a tak jsme volili tuhle cestu," vysvětluje Veselý.

Právě na hráče Kozeka a Spanninga a také na trenéra Lince Dauma podal klub trestní oznámení a chce prošetřit, zda se hráči nedopustili zákeřnou hrou trestného činu a zda trenér k likvidační hře své svěřence nenabádal.

Policie už začala celý případ prošetřovat a dotyčné kontaktovala v neděli, kdy Linec hrál ve Znojmě další čtvrtfinálový duel.

"Víme, že jim bylo předáno předvolání, ale další informace opravdu nemáme," říká Petr Veselý.

Policie se zatím k případu nechce vyjadřovat a nelze ani předjímat, jak celá kauza skončí. Na rozdíl od fotbalu, kde už za fauly při zápasech padly tresty i u civilních soudů, se v hokeji takový případ u nás ještě nestal.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme