Fotbalisté Mladé Boleslavi zdolali Duklu a jsou čtvrtí

Fotbalisté Mladé Boleslavi poskočili v Gambrinus lize na čtvrté místo a na pohárovou třetí příčku Teplic ztrácejí jediný bod. Takovou pozici si vypracovali díky vítězství 1:0 v dohrávce 20. kola nad Duklou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Magera (vpravo) gratuluje Jasminu Ščukovi k vítěznému gólu

Lukáš Magera (vpravo) gratuluje Jasminu Ščukovi k vítěznému gólu | Zdroj: ČTK

Klíčový okamžik přišel v 83. minutě zápasu. Domácí kapitán David Jarolím vymyslel skvělou kolmici na Šultése a jeho přihrávku před prázdnou branku zužitkoval ve skluzu Jasmin Ščuk.

Středočeši byli po většinu utkání aktivnějším týmem, ale vyložených šancí si podobně jako Dukla moc nevypracovali. Jen ve 20. minutě napálil boleslavský Martin Nešpor tyč.

"S tím, že jsme branku nedostali jsem spokojený, směrem dopředu myslím, že je co zlepšovat," uvědomuje si trenér vítězů Karel Jarolím.

Mladá Boleslav na jaře ještě neprohrála a má na dosah jediného bodu Teplice, na jejichž stadionu nastoupí v příštím kole. „Strašně se těším. I kvůli tomu jsem obětoval tolik času, když jsem byl zraněný. Chtěl jsem už tenhle zápas hrát,“ těší se boleslavský obránce Rosa, který v Teplicích působil.

Pražané zůstali po třetí porážce za sebou na šestém místě. "Je pravda, že týmy už jsou na nás víc připravené. Bohužel nám to moc nejde herně ani nemáme štěstí. Musíme se z toho dostat a hned teď doma zabodovat," vyhlíží útočník Dukly Zbyněk Pospěch duel s Příbramí.

FK Mladá Boleslav - Dukla Praha 1:0 (0:0)
Branka: 83. Ščuk. Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Pospíšil. ŽK: Koreš, Nešpor - Hlinka, Berger. Diváci: 3179.

M. Boleslav: Diviš - Kysela, Dosoudil, Kúdela, Rosa - D. Jarolím, Ščuk - Zahustel, Koreš (56. Štajner), Štohanzl (80. Magera) - Nešpor (71. Šultes). Trenér: K. Jarolím.

Dukla: Rada - Romera, Božič, Štětina, Matěj Hanousek (85. Marek) - Hlinka, Koval (80. Ouedraogo), Marek Hanousek - Engelmann (73. Černý), Pospěch, Berger. Trenér: Kozel.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme