Kvůli další fázi modernizace dálnice D1 čekají řidiče dlouhé kolony

Montáž mobilních svodidel na dálnici D1 zřejmě způsobí několikakilometrové kolony. Stavba začne v pondělí na úseku od 75. do 112. kilometru ve směru na Prahu, tedy u Lokte a Jihlavy. Řidiči zde budou moct v desetikilometrovém úseku týden jezdit pouze v jednom pruhu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na dálnici D1 se v březnu vracejí dělníci a práce pokračují

Na dálnici D1 se v březnu vracejí dělníci a práce pokračují | Foto: Olga Štrejbarová

Kvůli modernizaci vozovky pojedou až do prázdnin auta pouze po jednom pásu dálnice, každý směr bude mít vyhrazeny dva úzké pruhy. Podle vedoucího dálničního oddělení Bernartice Pavla Holejšovského bude problematický především začátek uzavírky.

„K největším problémům bude docházet před modernizovaným úsekem, kde vozidla budou dobržďovat. Je třeba, aby tam řidiči včas zapnuli varovná světla a informovali řidiče, kteří přijíždějí za nimi,“ říká Holejšovský.

Omezení spojené se stavbou svodidel by mělo trvat přibližně týden. „Než se začnou stavět betonová svodidla, musí se odbrousit protihlukové čáry a na krajnici se musí vybudovat žlutá reflexní čára, která bude symbolizovat okraj vozovky,“ uvádí Ivan Čásenský z Ředitelství silnic a dálnic.

Na instalaci svodidel a přechodu na režim dvou jízdních pruhů v každém směru přijde řada až po dokončení těchto příprav.

Na řidiče budou v omezených úsecích nepřetržitě dohlížet policejní hlídky. Jak uvádí policejní rada Michal Hodboď, policisté se zaměří na plynulost silničního provozu a dodržování předpisů. Hodboď počítá i se zapojením aut pro skrytý dohled.

Aktuální informace o situaci na dálnici bude vysílat Zelená vlna.

Modernizované úseky D1 v roce 2014 | Foto: Český rozhlas

Eva Kézrová, Tereza Chlubná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme