Hokejisté Hradce po domácí premiéře v play off litovali smolných gólů

Hradec Králové zažil včera večer domácí premiéru v play off české hokejové extraligy. Pro Mountfiled to ale nebyl vydařený zápas. Třetí utkání čtvrtfinále vyřazovací části měl výborně rozehrané, ovšem nakonec se Zlínem prohrál 3:4 v prodloužení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Kantor inkasuje při rozstřelu v zápase proti Vítkovicím

Pavel Kantor inkasuje při rozstřelu v zápase proti Vítkovicím | Zdroj: ČTK

I přes zdražení vstupného si cestu na zimní stadion našlo takřka pět tisíc diváků a ti dokázali vytvořit domácím hokejistům parádní atmosféru.

„Diváci byli fantastičtí. Ani nevadí, že bylo vyprodáno. Vytvořili takový ruch, jako kdyby byla hala úplně zaplněná,“ řekl po utkání obránce Peter Frühauf, který se dokázal gólově prosadit ve druhé třetině a zvyšoval tak vedení Mountfieldu už na 2:0. Domácím se navíc podařilo ubránit takřka minutu dlouhou přesilovku Zlína pěti proti třem.

Přehrát

00:00 / 00:00

S hokejisty Mountfieldu po prohraném utkání mluvil reportér Petr Kadeřábek

„Vypadalo, to že půjde o klíčový okamžik zápasu. Ubránili jsme to a do šatny jsme šli s dvougólovým náskokem,“ přiznal 31letý slovenský hokejista. Poté ale přišlo to, co si v hledišti přál jen málokdo. Zlín dokázal hned v úvodu třetí části snížit a pak po dvou šťastných gólech otočit vývoj utkání.

„Při prvním gólu se puk odrazil od plexiskla přímo před branku, kde stál volný hráč. Při druhém jsem za branku vyjel za nahozeným pukem, který se od mantinelu odrazil dva metry do vzduchu zase před branku. Těžko s tím šlo něco dělat. Kdyby se to stalo ve Zlíně, tak řeknu, že jim pomohl jejich led, ale tím, že se stalo u nás je to ještě smutnější,“ hořekoval po zápase brankář Pavel Kantor.

Na obrat Zlína ale ještě dokázali královéhradečtí odpovědět, když 53 sekund před třetí sirénou propálil zlínského brankáře Libora Kašíka kapitán Jiří Šimánek. V prodloužení měli Východočeši několik příležitostí zápas rozhodnout, ale nestalo se a v 73. minutě rozhodl soupeř.

Čtvrtfinále ELH: Plzeň vyhrála, Sparta, Třinec a Zlín až v prodloužení

Číst článek

„Viděl jsem jen, že Veselý střílí, ale jeho pokus ještě trefil buď Čajánka, nebo našeho obránce a najednou byl kotouč v brance. Vůbec jsem neviděl, jak se do ní dostal,“ popisuje rozhodující okamžik gólman Mountfieldu.

Hradectak přišel o dobře rozehraný zápas a Zlín se ve čtvrtfinálové sérii ujal vedení 2:1 na zápasy. Babrat se ale v prohře rozhodně Východočeši nemohou, už v neděli večer je čeká další duel proti Beranům

„Zpětně je jedno, jaký mělo utkání průběh. Vítězství si připsal Zlín a my musíme bezpodmínečně vyhrát, jinak to pro nás bude velice těžké a nepříjemné,“ uvědomuje si Kantor.

Čtvrtý zápas čtvrtfinálové série začne znovu v 17:30.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme