Barcelona ovládla El Clásico. Messi pomohl hattrickem

Divokou přestřelku slavného El Clásica ovládla Barcelona. Ve slavné bitvě španělské ligy vyhrála na hřišti Realu Madrid 4:3, hattrick zaznamenal Lionel Messi a stal se rekordmanem v celkovém počtu vstřelených gólů v El Clásicu v historii (21). Překonal madridskou legendu Alfreda di Stéfana.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi slaví poté, co úspěšně proměnil penaltu

Lionel Messi slaví poté, co úspěšně proměnil penaltu | Zdroj: Reuters

V 7. minutě přihrál Messi Andrési Iniestovi, na jehož tvrdou střelu nemohl Diego López v bráně Realu reagovat a Barcelona se dostala do vedení. Následovalo několik šancí na obou stranách a ve 20. minutě po přesném centru Ángela di Maríi hlavou vyrovnal Karim Benzema.

O čtyři minuty později Di María znovu nacentroval na Benzemu a ten se opět nemýlil. Francouzský útočník tak má na kontě již 17 ligových gólů v této sezoně.

Ve 42. minutě na 2:2 vyrovnal Messi, jenž využil nedůslednosti domácí obrany. V nastavení první půle mohl ještě završit hattrick Benzema, hlavou ale poslal míč mimo branku.

V 54. minutě fauloval Dani Alves v pokutovém území Cristiana Ronalda a sám faulovaný hráč penaltu proměnil, přestože barcelonský brankář Víctor Valdés směr jeho střely vystihl. O devět minut později dostali výhodu pokutového kopu také hosté, když Sergio Ramos fauloval Neymara a za zákrok dostal červenou kartu. Messi se nemýlil a skóre bylo znovu vyrovnané.

Rozhodující moment se udál v 83. minutě. Xabi Alonso stáhl v šestnáctce na zem Iniestu a Barcelona kopala další penaltu. Šanci završit hattrick Messi nepromarnil a rozhodl o tříbodovém zisku pro svůj tým.

"Bílý balet" sice díky skóre zůstal na prvním místě, Atlético Madrid jej ale po dnešní výhře nad Betisem Sevilla dohnalo. Barcelona 9 kol před koncem na oba madridské týmy ztrácí jediný bod. Střeleckou tabulku ligy vede Ronaldo s 26 góly.

ČTK, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme