V Soči neuspěla, Světový pohár ale Kaisa Mäkäräinenová ovládla

Vítězka Světového poháru v biatlonu Kaisa Mäkäräinenová sice vyhrála čtyři závody a v dalších pěti se dostala na stupně vítězů, ale na olympijských hrách nezískala jedinou medaili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kaisa Mäkäräinenová vyhrála biatlonový Světový pohár, na olympijských hrách se ale neprosadila

Kaisa Mäkäräinenová vyhrála biatlonový Světový pohár, na olympijských hrách se ale neprosadila | Zdroj: Reuters

„Je to něco jiného. Titul ze Světového poháru můžete získat každý rok, ale musíte být celou dobu pořádně úspěšní. Olympiáda je zase jen jednou za čtyři roky, ale jde jen o pár závodů a každý se počítá zvlášť. Nedá se to srovnávat, je to rozdílné,“ říká finská biatlonistka.

Díky svým vyrovnaným výkonům ovládla celkové hodnocení Světového poháru už podruhé, ale na velkých akcích se jí příliš nedaří. Z mistrovství světa má na biatlonistku svého formátu pouhé tři medaile a z olympijských her vůbec žádnou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslední závody biatlonového Světového poháru sledoval v Norsku reportér Českého rozhlasu Jan Suchan

Výkonnost českých biatlonistů byla s výsledky Kaisy Mäkäräinenové v rozporu. Ve Světovém poháru měli výkyvy, ale na olympijských hrách získali pět medailí.

„Pro mě je víc a myslím, že i lidé to berou tak, že větší váhu má olympijská medaile. Na druhou stranu, když člověk vyhraje Světový pohár, tak musí ukazovat stabilitu výsledků po celou sezonu. Mělo by to mít větší váhu, ale není tomu tak,“ porovnává Češka Gabriela Soukalová.

Se svou finskou soupeřkou by Soukalová neměnila. O zisk velkého křišťálového glóbu pro celkovou vítězku Světového poháru by ale v příštích letech stála hodně. Letos získala pouze malý glóbus za vytrvalostní závody.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme