Vladimír Šmicer se vrací do Slavie, bude asistentem trenéra Pastoora

Bývalý český fotbalista a manažer reprezentace Vladimír Šmicer se vrací k fotbalové Slavii. Od neděle tam bude působit jako asistent trenéra Alexe Pastoora.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Šmicer se vrací do fotbalové Slavie jako asistent trenéra

Vladimír Šmicer se vrací do fotbalové Slavie jako asistent trenéra | Zdroj: ČTK

„Vláďa Šmicer má mnoho zkušeností a k tomu zná českou mentalitu. Věříme, že svoje zkušenosti dokáže předat našim hráčům a pomoci v současné situaci. Navíc je to velký slávista,“ řekl klubovému webu sportovní ředitel Slavie Karol Kisel.

Sám Šmicer se o nabíce dlouho nerozmýšlel. „Když mě kontaktoval Karol Kisel, abych dělal pravou ruku trenéru Pastoorovi, tak možnost, že bych řekl ne, vlastně ani nepřicházela v úvahu,“ popsal Vladimír Šmicer své rozhodování.

„Hráče musí fotbal bavit. Ať už hrajete proti jakémukoli soupeři, musí to hráč vypustit z hlavy a jít si zahrát fotbal. Není to jen práce, ale i zábava. K těmto základním věcem se musíme vrátit a odrazit se od nich nahoru,“ plánuje pro Český rozhlas nový asistent ve Slavii.

Poprvé se v pozici asistenta trenéra představí v pondělí, kdy Slavia nastoupí v Mladé Boleslavi.

Čtyřicetiletý Šmicer hrál za Slavii sedm let. Působil také ve Francii a Anglii. Vyhrál Ligu mistrů i Pohár UEFA a dvakrát se stal vítězem Superpoháru. S reprezentací získal stříbrnou medaili na mistrovství Evropy v roce 1996.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme