Rozšíření stadionu v Edenu je podle Pelty možné, místní ho odmítají

Aréna v pražském Edenu je momentálně největším fotbalovým stadionem v ČR a možná se také stane obří stavebnicí. Pokud vlastník stadionu a Fotbalová asociace vtisknou život plánu hrát ve Vršovicích Euro 2020, poroste hotová stavba ještě do výšky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pokládání nového trávníku na stadionu v Edenu

Pokládání nového trávníku na stadionu v Edenu | Foto: Concept - One

„Kdyby se vlastník Slavie rozhodl k privátní investici na navýšení kapacity, podle studie to možné je. Větším problémem jsou okolní infrastrukturní věci,“ tvrdí předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta, který chce ve Vršovicích hostit zápas mistrovství Evropy v roce 2020.

Fanoušci ale Peltovo nadšení nesdílejí. „Když vidím, jak je na tom stadion s placením, nedovedu si to představit. Rozšíření by bylo možné, kdyby ho někdo zainvestoval. Ale střecha, která je na stadionu nejhezčí, by musela jít pryč. Myslím, že je to spíš Peltova hra," odhaduje příznivec Slavie Martin.

Přehrát

00:00 / 00:00

Názory obyvatelů Vršovic na rozšíření stadionu v Edenu zjišťoval Jan Kaliba

O mistrovství Evropy v České republice by ale stál. „Každý, kdo fandí fotbalu, by se chtěl podívat zblízka,“ říká fanoušek.

Místní obyvatelé jsou proti. „Je špatně, že tu stadion vůbec je. Jestli budou navyšovat kapacitu, je to úplná katastrofa. Všude ve světě jsou stadiony na krajích města, kde nezasahují do zástavby. Je tu strašně moc lidí, velký nepořádek a hodně aut,“ stěžuje si jeden z obyvatel Vršovic.

„Už teď je tu velký provoz. Na fotbal jsem ale zvyklá celá léta, ale spíš by se měla zvýšit kapacita pro auta. Nejde tu skrz ně projít ani k baráku,“ mrzí místní paní.

Český rozhlas se pokoušel spojit i s vlastníkem stadionu Václavem Slavíčkem. Ten ale nechce celou záležitost až do rozhodnutí komentovat. Jednání mezi ním a Peltou ale v těchto dnech vrcholí.

Stadion v Edenu | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme