Nevidomé děti v Liberci si můžou poslechnout další zvukovou knihu

Knihovnička pro slepé a slabozraké děti je bohatší o další zvukovou knihu. Tentokrát liberecké děti a herci z divadla F.X. Šaldy načetli knížku Začarovaná třída od Ivony Březinové. V pořadí už 14. zvukovou knihu dnes pokřtili na libereckém magistrátu. Křest audioknihy je součásti Festivalu dětské knihy v Liberci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslech ze sluchátek

Poslech ze sluchátek | Foto: Free Digital Photos

Knihy na cd discích jsou určené především pro slabozraké, nevidomé i jinak tělesně handicapované děti, pro které je čtení nedostupné. Prostřednictvím zvukového záznamu se tak mohou přenést do pohádkového světa a nechat se unášet příběhem stejně jako děti, které bez problémů čtou.

Začarovaná třída od Ivony Březinové vypráví o obyčejné školní třídě 3.A, kterou začali navštěvovat tři bratři - Čáryfuk, Máryfuk a Podkočárník. Jejich rodiče jsou kouzelníci, kteří měli ve městě svá vystoupení.

Od té doby se ve třídě děly prapodivné věci, ožívaly obrázky, tabule byla zničehonic bílá, takže učitel na ní nemohl psát nebo se učebna proměnila v kluziště.

Knihu načítalo dvacet dětí a herec divadla F.X. Šaldy Martin Polách. Kromě češtiny vyšla Začarovaná třída ještě ve francouzštině, srbštině a slovenštině.

Zvukových knih je už celkem čtrnáct. Tou první bylo pohádkové vyprávění o soužití spisovatele s kočkou Julií od Ludvíka Středy. Ve svých knihovničkách mohou nevidomé děti mít i knihy od Ivy Procházkové Pět minut před večeří, Únos domů nebo Soví zpěv.

Ve zvuku jsou i Staré pověsti české a moravské, Příběhy českých knížat a králů nebo Dračí polévka od Aleny Ježkové. Tu děti nahrály v loňském roce. Svými díly pak přispěli i Ivona Březinová, Jiří Žáček nebo Jiří Kahoun.

Eva Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme