Ukrajinský boxer Kličko potvrdil nadvládu v těžké váze

Těžké váze dál vládne ukrajinský boxer Vladimir Kličko, který knokautoval Australana Alexe Leapaie v německém Oberhausenu v pátém kole a obhájil své tituly mistra světa. Kličko si připsal 62. vítězství z 65 zápasů v profesionálním ringu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimir Kličko (vpravo) knokautoval Alexe Leapaie při obhájobě svých čtyř titulů v 5. kole

Vladimir Kličko (vpravo) knokautoval Alexe Leapaie při obhájobě svých čtyř titulů v 5. kole | Zdroj: Reuters

Leapai, který se donedávna živil jako řidič nákladního auta, ukrajinského favorita příliš nepotrápil. Už v prvním kole se australský boxer ocitl na zemi a dál schytával od Klička ránu za ranou.

V pátém kole už šel k zemi, pokusil se sice pokračovat, ale vzápětí se na podlahu ringu vrátil a rozhodčí zápas před dvanácti tisícovkami diváků ukončil.

Kličko tak prodloužil svou nadvládu v těžké váze, v níž drží mistrovské pásy organizací WBA, IBF, WBO a IBO. Osmatřicetiletý boxer navíc uhájil neporazitelnost, naposledy neuspěl před deseti lety v souboji s Američanem Lamonem Brewsterem v Las Vegas.

O uvolněný pás se 10. května v Los Angeles utkají Kanaďan Bermane Stiverne a Američan Chris Arreola. Vítěz zápasu by pak měl nastoupit k sjednocovacímu duelu proti Vladimiru Kličkovi.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme